El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 26 de abril de 2024

PSPV-PSOE i Compromís per Onda presenten les propostes d’igualtat per a les eleccions municipals

25/03/2019 | 21:27 h
Comentarios
0

Ximo Huguet Lecha, candidat a la reelecció a l'alcaldia d'Onda pel PSPV-PSOE, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa bonificacions de 1.500 euros a les empreses que contracten dones, una de les mesures estrela en matèria d'igualtat incloses en el programa de govern per als pròxims 4 anys que busca afavorir l'accés d'aquest col·lectiu al mercat laboral.

“Si atenem les estadístiques en la taxa de desocupació, veiem clarament que a la nostra ciutat l'atur té rostre de dona. Hem aconseguit reduir la taxa a la meitat en aquests últims 4 anys, però sabem que queda molt per fer. Segons les últimes dades de febrer, el 60% de les persones en situació de desocupació són dones, per la qual cosa aquesta mesura va encaminada a construir entre tots i totes una ciutat més igualitària”, ha explicat l'alcaldable.

Aquesta mesura ha sigut presentada amb una bateria de 5 propostes més, entre les quals destaca la creació de l'Oficina de la Dona, la posada en marxa d'una Escola de famílies en igualtat i prevenció de la violència de gènere o d'un punt visible d'atenció i assessorament al col·lectiu LGTBI.

Així mateix, la inclusió de la perspectiva de gènere en els pressupostos i l'adopció de criteris de promoció de la igualtat en els processos de contractació a través de la inclusió de clàusules socials completen el conjunt de propostes anunciades.

“Aquestes mesures complementen les polítiques d'igualtat desenvolupades en la present legislatura, amb les quals hem aconseguit resultats positius, que han quedat demostrats amb les bonificacions aplicades a aturats de llarga durada, discapacitats o joves”, ha destacat el candidat a revalidar l'alcaldia d'Onda, qui ha afegit que “també considerem necessari combatre la violència de gènere des de l'educació, ja que és una xacra social que s'ha convertit en una altra forma de terrorisme, per la qual cosa volem implementar un pla de xoc amb l'Escola de Famílies en igualtat”.

Huguet també ha recordat algunes de les accions en favor de la igualtat adoptades en aquests 4 anys tals com la recuperació del Març de la Dóna, la contractació de l'agent d'igualtat, la implementació de l'II Pla d'Igualtat Municipal o la celebració de les Jornades LGTBI.

Per la seua banda, Compromís per Onda ha remés als mitjans de comunicació la nota següent amb es propostes en matèria d'igualtat: 

“Les polítiques d’igualtat han de ser totalment transversals en totes les àrees de l’ajuntament, a més, han de fer-se cada dia de l’any, no només en març i novembre”. Des de Compromís per Onda han assegurat que una de les seues prioritats a l’hora de gestionar l’ajuntament seran les polítiques d’igualtat i el desenvolupament del pacte valencià contra la violència de gènere.

Per a la candidata de Compromís, Neus Cerdà “les polítiques d’igualtat han de ser totalment transversals en totes les àrees de l’ajuntament, a més, han de fer-se cada dia de l’any, no només en març i novembre”. Des de la coalició asseguren que, per a dur a terme aquestes polítiques, se centraran en diferents línies d’actuació, com la sensibilització de la societat mitjançant campanyes, incloent-hi la perspectiva de gènere en la programació cultural, fent formació al funcionariat i fomentant aquestes activitats entre el teixit associatiu local.

Una altra gran línia d’actuació serà el de fomentar una societat igualitària mitjançant el foment de la coeducació en edats primerenques, la promoció dels valors dels valors d’una societat paritària i la inclusió de la perspectiva de gènere en qualsevol contractació pública.

També serà una prioritat trencar els murs que invisibilitzen la violència masclista i socialitzar-lo com un conflicte polític i social així com dotar de pressupost suficient les diferents partides encarades a realitzar aquestes polítiques per a poder dur-les a terme. Segons Cerdà “Al llarg d’aquesta legislatura s’ha avançat en temes d’igualtat, gràcies a la pressió de Compromís tant al pacte d’investidura com a l’hora de negociar pressupostos, així mateix, la realització del segon pla d’Igualtat i la recuperació del març de la dona van ser exigència nostra al pacte d’investidura, a més, des de l’àrea de cultura i dinamització lingüística que hem estat gestionant s’ha treballat per a dur una programació anual conscienciada en la igualtat i s’ha contractat artistes d’una manera paritària, també s’han dut a terme diferents iniciatives des de normalització, com la campanya “valencià per la igualtat” i la creació de la guia per a un llenguatge igualitari”.

Per a la candidata de Compromís “ha quedat clar que som un partit que tenim la igualtat real com a senya d’identitat i que, per aconseguir avanços reals en aquest tema és necessari que estiguem governant, perquè amb més Compromís, millor govern”, segons acaba transcrivint la nota de la coalició nacionalista i progressista.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.