El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 22 de agosto de 2019

Subvenció del Ministeri de Foment per a l’alcassaba del Castell d’Onda dins de l’1,5% cultural

14/03/2019 | 09:30 h
Comentarios
0

El Ministeri de Foment aportarà el 50% del pressupost total de 434.075,40 euros per al projecte denominat Intervenció a la zona nor del Palau Taifa del Castell d'Onda o alcassaba. Serà dins de l'1,5% cultural i així ho han acordat la Secretaria d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, i la direcció general de Belles Arts del govern d'Espanya, en la seua comissió mixta, segons ha comunicat la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Per una altra banda, la junta de govern local de 'Ajuntament d'Onda ha adjudicat recentment els treballs d'accessibilitat, visitabilitat i consolidació de l’alcassaba del castell en les seues fases B i C per 135.000 euros a l'empresa Patrimonio Inteligente SL.

A més, també s'ha adjudicat el contracte de millora de l'accessibilitat de l’alcassaba a la mercantil Construcciones y Desarrollos Tudmir, SL, per aproximadament 160.000 euros.

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, ha ressaltat la importància d'aquesta intervenció que “millorarà substancialment els accessos al castell amb l'objectiu de crear un itinerari accessible i que permeta el passe a l’alcassaba des de la porta del castell passant pel museu amb una inversió que estarà cofinançada per la Generalitat Valenciana a través de Fons Feder de la Unió Europea. Des que assumim les responsabilitats del govern, tenim clara la importància d'aquestes xicotetes accions que faciliten la vida de la ciutadania i que tenint en compte la situació del recinte, situat a la muntanya, intentaran facilitar al màxim l'arribada al lloc per a totes les persones, ja siguen d'Onda o els visitants que vénen interessats per un dels castells millor conservats de la zona mediterrània”, en transcripció d'una nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

El Ayuntamiento de Onda estima en casi un millón de euros el impacto económico de la Feria Medieval

13/08/2019 | 21:07 h

(232 fotos de toda la Feria) El Ayuntamiento de Onda estima que el impacto económico de la Feria Medieval ha sido de cercano al millón de euros, que la ocupación en restaurantes y hoteles ha llegado al 100% y habrá habido unas 10.000 visitas, según datos de la Policía Local.