El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 26 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda ultima la primera fase de la ruta cicloturista al Sitjar

02/02/2018 | 14:38 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda està acabant d'executar els treballs de la primera fase dels tres quilòmetres de ruta cicloturista que unirà el casc urbà amb l'embassament del Sitjar. 

"Aquestes obres s'han dut a terme seguint les directrius del personal tècnic de senyalització de camins i senders de MTB de la Internacional Mountain Bicycling Association (IMBA)", indica una nota de l'Ajuntament.

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, i el regidor d'Esports, Paco Chalmeta Castells, han visitat els treballs per a conèixer de primera mà l'evolució del projecte, que segons l'alcalde “atraurà al turisme a la localitat, ja que, la pràctica d'aquest esport a Espanya ha augmentat molt en els últims anys i mobilitza a un bon nombre de persones que cerquen llocs on practicar-ho. A més, servirà també per a donar a conèixer els espais naturals d'Onda que són amplis i variats”, segons transcriu la nota, que continua així:

"Cal recordar que, en la campanya de Pressupostos Participatius del 2017, la ciutadania va decidir escometre aquesta infraestructura. La redacció del projecte, més l'execució d'aquesta primera fase i diverses accions comunicatives suposaran un cost d'aproximadament 22.000 euros. En la següent fase està previst abalisar el tram que voreja a l'embassament i posteriorment començarà la senyalització amb plaques ceràmiques i diversos panells informatius. A més, el consistori contempla la creació de dues xicotetes àrees recreatives amb taules i ‘aparcabicis’ i està estudiant un itinerari alternatiu entre pistes i sengles forestals que pose en valor la riquesa natural de la Sierra de las Pedrizas. De forma paral·lela, l'Ajuntament ha creat el portal web onda.bike des d'on, pròximament, es podrà descarregar tota la informació d'aquesta i les futures rutes de bicicleta que es van a anar executant, realitzant una aposta clara pel cicloturisme.

El recorregut s'inicia a la zona del pavelló poliesportiu municipal i es desvia en direcció a la Colada del camí vell de l'Alcora i contínua fins a arribar a la carretera de la presa del Sitjar. Durant el recorregut, els ciclistes podran observar elements com a canals, basses de reg, pous i recursos naturals com la Sierra de las Pedrizas. Com la ruta discorre per diverses vies pecuàries, s'ha precisat l'aprovació per part de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha explicat que, “gran quantitat de persones que passegen, corren i van amb bici per aqueixes zones, per la qual cosa amb aquest projecte crearem les infraestructures necessàries amb les quals potenciar-ho i perquè es puga practicar esport de manera segura. Amb les noves instal·lacions esperem que més persones s'animen a practicar esport, potenciant la nostra ambició de ser una ciutat cada vegada més sana, recolzats en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables a la qual pertany Onda. A més, ajudarà al desenvolupament de la zona, i atraure a turistes repercutirà en un benefici directe per a la població i els negocis locals”, segons acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.