El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 26 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda aconsegueix una aula CiL per a la Secció de Secundària

13/07/2017 | 22:53 h
Comentarios
0

L'actual equip de govern de l'Ajuntament i la comunitat educativa han aconseguit que Onda compte el pròxim curs amb una aula CiL a la Secció de Secundària de l'avinguda Serra d'Espadà, segons destaca una nota municipal.

“Des de fa temps hem treballat junt amb la Conselleria d'Educació per a aconseguir l'activació d'una Aula de Comunicació i Llenguatge (Aula CiL) en Secundària per a la localitat. Finalment, les gestions i diverses reunions que hem realitzat durant aquests dos anys han cristal·litzat en que, per al curs 2017-2018, la Secció de l'IES Serrà Espadà disposarà d'aquest tipus d'aula”, ha explicat l'alcalde Ximo Huguet Lecha, segons transcriu la nota de l'Ajuntament, que continua així:

"Per a l'alcalde, “era una necessitat reivindicada per la comunitat educativa local, recolzada en tot moment per l'equip de govern i el  Consell Escolar Municipal, i impulsada amb molt esforç pels pares i mares de l'alumnat que és usuari d'aquest tipus d'aules”. 

Les aules CiL són unitats Específiques de Comunicació i Llenguatge pensades per a alumnes els diagnòstics dels quals siguen de Trastorn Generalitzat del Desenvolupament (TGD) i també per a aquells diagnosticats amb Trastorn Específic del Llenguatge (TEL). Són unitats experimentals que compten amb una ràtio molt baixa i els alumnes són atesos per mestres especialitzats. L'alcalde ha agraït a la Conselleria d'Educació que haja habilitat aquesta aula i ha mostrat la seva satisfacció per aconseguir un dels objectius de l'equip de govern que lidera. “Apostem per la inclusió educativa i la normalització d'aquests alumnes amb les seves característiques i necessitats, per la qual cosa estem més que contents per aconseguir aquesta  aula que permetrà avançar d'una manera molt més ràpida a aquest tipus d'alumnat”, ha afirmat l'alcalde.

Prèviament, el municipi ja comptava amb una aula d'aquestes característiques, en Primària. “Aquest passat curs 2016/17 es va aconseguir que l'aula CiL, que estava ubicada en el CEIP Mestre Caballero, es convertira en doble aula per a Primària. Amb aquesta decisió s'ha aconseguit una atenció òptima per a les diferents edats i necessitats de l'alumnat, dins del mateix centre escolar, amb el compromís de l'administració educativa d'activar una aula CiL en Secundària per al curs 2017/18, ja que les necessitats dels estudiants ja ho precisaven”, ha explicat Huguet.

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, junt amb la regidora d'Educació de l'Ajuntament, Encarna Ribes, ha visitat aquesta setmana l'aula i han felicitat personalment a la directora de la Secció per aquesta bona notícia. “Per fi tindrem a Onda una aula CiL a la Secció de l'IES Serra Espadà, un centre educatiu que va mostrar una gran sensibilitat cap aquest projecte i que va ser recolzat per la directora i el seu equip docent en quant els vam fer partícips de la iniciativa. La posada en marxa d'aquesta aula està avalada pels informes tècnics dels professors, professionals i la inspecció educativa, perquè en ser un centre de Secundària sense un gran volum d'alumnat i tenint en compte que els alumnes d'aula CiL procedeixen del CEIP Mestre Caballero, centre adscrit a la Secció, es va dictaminar com el centre ideal per a la ubicació en la nostra ciutat”, ha destacat la regidora d'Educació Ribes.

Ribes ha subratllat la importància de l'atenció als ciutadans i veïns d'Onda, per a posar en marxa les seves demandes i necessitats. “Des de la Regidoria d'Educació continuarem treballant per a impulsar les millores educatives que es requerisquen en els centres escolars de la localitat, instant a les administracions que siguen necessàries”, ha afegit la regidora d'Educació.

 

Ampliació d'anglès a l'EOI d'Onda

D'altra banda, l'alcalde Ximo Huguet ha anunciat que l'Escola Oficial d'Idiomes d'Onda (EOI) comptarà amb més grups programats d'anglès el pròxim curs, mentre es preveu disposar d'un d'italià en el futur. “A petició de la ciutadania i després de realitzar les gestions pertinents,  s'ha ampliat un grup més d'anglès en l'aulari d'Onda, per la qual cosa estem molt satisfets. En aquesta línia pensem sol·licitar també l'activació d'un grup d'italià, amb l'objectiu de donar resposta a algunes demandes que ja tenim recollides i a les necessitats de formació en aquest idioma per part de les empreses ceràmiques que tenen relació laboral amb aquest país veí, Itàlia”, ha conclòs Huguet, segons acaba transcribint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.