El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 26 de abril de 2024

Xerrades d’educació vial al centre ocupacional El Molí d’Onda

11/06/2017 | 10:46 h
Comentarios
0

Per segon any consecutiu, agents de la Policia Local d'Onda estan impartint xerrades formatives en el Centre d'Ocupació El Molí amb l'objectiu de fomentar l'autonomia vial de les persones amb diversitat funcional, reforçar la seua integració en la societat i, sobretot, afavorir la seguretat vial pròpia.
La tinent d'alcalde de Policia Local, Mari Carmen Aguilella Garcia, ha destacat el gran acolliment que van tenir aquestes xerrades l'any passat i ha assenyalat la importància de realitzar aquest tipus d'iniciatives “ja que amb elles no només es promou l'educació vial, creant hàbits i actituds de seguretat vial, permetent que els alumnes reconeguin l'entorn en el qual es mouen, sinó que a més es contribueix a millorar l'autonomia d'aquest col·lectiu”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament.

Segons afegeix la nota, mb aquesta iniciativa, l'equip de govern que lidera l'alcalde Ximo Huguet, torna a complir amb l'objectiu de “fomentar la igualtat d'oportunitats, duent a terme iniciatives com aquesta que afavoreixen que onders amb altres capacitats tinguin la possibilitat d'estar als mateixos nivells que qualsevol altra persona que tingui l'interès d'aprendre”. Finalment, Aguilella ha avançat que “seguirem realitzant accions com aquesta, conscients de la necessitat de la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional dins de la societat, per la qual cosa repetirem l'experiència el proper curs”.
Per la seua banda, l'intendent principal de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha explicat que durant les sessions s'ha treballat com a eix transversal a les àrees més sensibles relacionades amb el tràfic rodat. En aquest sentit ha fet referència a l'autonomia personal, la integració social en el mapa comunitari relatiu a les normes de circulació i al reconeixement dels principals senyals de trànsit i el seu significat. Izquierdo ha explicat que “l'activitat s'ha adequat als ritmes d'aprenentatge i necessitats d'aquests alumnes amb diversitat funcional”.

 

Foundation Day a Decahtlon
(47 fotos) Així mateix, aquesta mateixa setmana, agents de la Policia Local han participat en la jornada solidària Foundation Day, que Decathlon organitza a nivell mundial.

Més de 100 persones amb diversitat funcional procedents d'altres poblacions han acudit a Onda per aprendre les norma bàsiques de circulació i senyalització a través d'un circuit. Izquierdo ha assenyalat que “molt d'ells han tingut així el seu primer contacte real amb tot el relacionat amb l'educació vial i s'han mostrat molt interessats en els diferents vehicles policials que se'ls ha ensenyat”. Per a l'intendent principal,la jornada ha estat “gratificant i satisfactòria, ja que a més ha servit perquè els assistents vegen al cos de la policia de forma més propera”, segons acaba transcribint la nota de l'Ajuntament d'Onda.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.