El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 27 de abril de 2024

Podem inicia a Onda el debat programàtic per a l’assemblea valenciana

28/03/2017 | 08:40 h
Comentarios
0

(6 fotos) Dissabte 25 de març es va convocar una taula redona al local d''Onda Sí Se Puede' amb tots els corrents i sensibilitats internes de Podem de cara al congrés de refundació autonòmica que té el 14 de maig com a data ja fixada per a l’assemblea valenciana presencial.

Varen assistir representants de «Marea Valenciana», d’«Actualitzar Podem-aprofundint el canvi», diputats autonòmics com Marc Pallarés secretari de la Mesa de Les Corts Valencianes, Beatriu Gascó en representació del Cercle Sectorial MES, o César Jiménez, representant a «Aprofundint el canvi», i integrants de l’actual executiva autonòmica com Emilia Noguera, secretaria Anticorrupció i regeneració democràtica; Juan Carlos Pérez, secretari d´Estudis, formació i programa; o la secretaria d´Organització Autonómica, Sonia Salvador. L’objectiu de l’encontre va ser establir una reflexió conjunta sobre la futura adaptació estatutària del document organitzatiu estatal aprovat recentment al Vistalegre estatal per tal d’intentar trobar els màxims consensos entre totes les visions.

La convocatòria de la taula redona la va fer el corrent «Profundización Democrática-Comunitat Valenciana», qui va liderar fa tres anys al primer Vistalegre estatal la realització del document de consens de més de 30 equips que confluiren sota la marca “Sumando Podemos” (apadrinats pels aleshores eurodiputats Teresa Rodríguez, Pablo Echenique y Lola Sánchez) i que al recent Vistalegre estatal va transaccionar amb l’equip d’Íñigo Errejón «Recuperar la Ilusión» en el document organitzatiu.

Salva Mestre, co-redactor original d'«Profundización Democrática-Comunitat Valenciana», va ser l’encarregat de moderar la trobada, acompanyat pels Secretaris Generals de Podem Manu Escrig, d’Onda, i Rafa Mercader, de Manises, que s’han unit des del primer moment a la proposta organitzativa democratista per aprofundir la democràcia en en la formació morada. Els tres secretaris generals promotors de l iniciativa al País Valencià, també son regidors als seus respectius pobles i han rebutjat conformar ni formar part de cap llista per al procés autonómic de Podem. La seua intenció és influir decisivament en el document organitzatiu que isca del Vistalegre valencià.

«Profundización Democrática-Comunitat Valenciana» busca aprofundir els principis democràtics al disseny organitzatiu de Podem per tal d’infondre l’esperit 15M i aconseguir un partit polític capaç d’aglutinar efectivament el moviment de canvi polític actualment en marxa.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.