El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 26 de abril de 2024

L’IES Serra d’Espadà ha participat a les proves matemàtiques Cangur i Canguret

07/05/2013 | 20:04 h
Comentarios
0

Les matemàtiques també són divertides i una mostra és la sessió que van fer el passat 17 d’Abril a l’IES Serra d’Espadà d’Onda, on alumnes de primer i segon d’ESO participaren en la prova Canguret, prova que es feia on line i que s'iniciava a les 16 hores.

Una vegada superats els obstacles que les tecnologies sempre posen pel camí, els alumnes tingueren 45 minuts per a resoldre una sèrie de reptes matemàtics i mentals. Des del Departament de matemàtiques de l'IES agraeixen "l’entusiasme dels alumnes i la seua dedicació, ja que no sols han participat sinó que, de forma voluntària, s’han estat preparant per les vesprades i, a més, hem de felicitar-los perquè aquest any la participació ha superat els pronòstics més optimistes.

I recorden la frase d’Hipatia… “Preserva el teu dret a pensar, ja que fins i tot pensar erròniament és millor que no fer-ho en absolut”. 

El dijous 20 de març es van realitzar les proves Cangur a diversos centres de la Comunitat Valenciana. L'objectiu de les proves és estimular i motivar l'aprenentatge de les Matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de diversos reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb opcions per a cada problema, que es resol en 75 minuts.
Un any més, una quarentena d’alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat del IES Serra d’Espadà participaren en aquesta activitat escolar convocada, com la prova Canguret,  per la Societat Catalana de Matemàtiques de l´Institut d’Estudis Catalans (IES), coordinada a la província de Castelló per la Universitat Jaume I.


El curs 2012-2013 ha estat el desè any en què l'alumnat de l'IES ha tornat a participar-hi i "el seu exemple és el millor aval per dir que la Matemàtica és una activitat fascinant i captivadora", segon indiquen des del Departament de matemàtiques.
 

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.