El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 24 de julio de 2024

Suera es convertirà la setmana que ve, de la mà de la Fundació Caixa Castelló, en seu internacional de dansa contemporània gràcies a Nodus

03/07/2024 | 11:48 h
Comentarios
0

Del 8 al 13 de juliol de 2024, la Fundació Caixa Castelló ha organitzat la segona edició de Nodus, la seua residència artística. Tindrà lloc al municipi de Suera i estarà dedicada a professionals de la dansa contemporània de tot el món, de totes les nacionalitats i edats, amb l'objectiu de fomentar i incrementar el desenvolupament professional de la dansa, generant un espai per a la creació i suport a la seua difusió internacional.

S'han rebut un total de 54 sol·licituds de participació, procedents de nou nacionalitats diferents: Colòmbia (11), Regne Unit (2), Espanya (15), Xile (8), Argentina (14), Corea del Sud (1), França (1), Àustria (1) i Bèlgica (1). Una vegada revisada la documentació aportada, s'han acceptat 34 candidatures. D'entre totes, s'han seleccionat sis participants, procedents d'Àustria, Xile, Argentina, Espanya i Corea del Sud.

La residència artística Nodus 2024 de dansa contemporània busca, a través de la cultura, vertebrar artísticament la província de Castelló, gràcies a la col·laboració de la Fundació Caixa Castelló amb l'Ajuntament de Suera (representants d'ambdues institucions al saló de plens de la Casa de la vila de Suera), la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I de Castelló.

Planteja una setmana de treball conjunt a Suera. Les sis personesseleccionades desenvoluparan repertori per a la formació en un procés creatiu en el qual cada participant treballarà amb les altres cinc. Com a conclusió, es realitzarà una actuació davant del públic de Suera, dissabte 13 de juliol, en la qual es presentarà el treball elaborat durant l'estada.

A través d'aquesta activitat, la Fundació Caixa Castelló continua la línia cultural de vertebració artística del territori provincial, fomentant la participació i el diàleg intercultural, i facilitant l'intercanvi i la convivència de tot tipus de propostes artístiques. A més, des de la Fundació s'estima que la dansa contemporània, amb el seu enfocament inclusiu i expressiu, és un poderós vehicle de comunicació i creativitat que promou la diversitat cultural.

Al 2022, l'anterior convocatòria va ser al municipi de les Coves de Vinromà, amb una residència de composició en música contemporània.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.