El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 18 de julio de 2024

Activitat a Tales del Pacte Espadà Millars al voltant de les sureres i les tradicions artesanals

28/03/2024 | 18:57 h
Comentarios
0

(18 fotos i un vídeo) El Pacte Espadà-Millars ha organitzat dissabte 23 de març, de matí a Tales, una activitat molt concorreguda, en la qual han participat quasi una trentena de persones.

Han caminat per la ruta de les sureres, al llarg de la falda del Montí (punxeu per a veure el vídeo). Després han visitat el Museu Etnològic de Tales, on han conegut costums i tradicions del municipi.

Per acabar l’experiència, s’han traslladat a la Casa del Forn, on dues artesanes veïnes de Tales, Suny i Lorena, han explicat de primera mà la feina que suposa treballar el suro i fer sabons de forma ecològica i sostenible, respectivament.

El cicle Descobreix els nostres pobles es tracta d’activitats aptes per a tots els públics organitzades des de la Mancomunitat Espadà-Millars, més concretament dins del projecte EMPACE 2023-2024. També durant aquest mes de març s’han fet recorreguts per Aín i Suera, i queda pendent l’activitat de Ribesalbes, que es va suspendre el dissabte 9 i es reprendrà, segurament, al mes de maig.

Abril está dedicat a diverses rutes senderistes, com ara a Fuentes de Ayódar i a Ribesalbes, o a carreres de muntanya, com les de Tales i Alcudia de Veo.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.