El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 17 de abril de 2024

La Diputació de Castelló impulsa el Mahle Eco Rallye Comunitat Valenciana per a “fomentar la mobilitat sostenible a la província”

13/02/2024 | 23:08 h
Comentarios
0

La província de Castelló calfa motors per a acollir una nova edició del Mahle Eco Rallye Comunitat Valenciana. Més de 40 equips de diferents estats es donaran cita en esta competició que enguany celebra el seu desé aniversari. “Els millors pilots del panorama nacional i internacional arribaran en els pròxims dies a la nostra província per a gaudir d'una competició única, en un territori idoni”. Així ho ha manifestat el diputat provincial d'Esports, Iván Sánchez, qui ha destacat que “una vegada més, la nostra província és escenari d'un gran esdeveniment esportiu”, segons transcriu una nota delm gabinet de comunicació de la Diputació de Castelló.

Iván Sánchez ha fet les declaracions en la presentació de l'esdeveniment que ha tingut lloc aquest dimarts al Pati de Les Aules de la Diputació de Castelló. El diputat d'Esports, que ha estat acompanyat per l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco; la delegada del Consell, Susana Fabregat; el vicepresident de la Real Federació Espanyola d'Automobilisme, José Vicente Medina, i el president del comité organitzador Fernando Lobón, ha presentat els últims detalls de la convocatòria esportiva i ha posat en valor el treball de l'organització perquè la prova puga celebrar-se a Castelló i que els pobles “puguen beneficiar-se de la dinamització que suposarà per a la seua activitat el desenvolupament de la competició”.

El desé aniversari del Mahle Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, que es disputarà els dies 16, 17 i 18 de febrer, recorrerà més de 500 quilòmetres de la província, passant per prop de 40 municipis, tant de la costa com de l'interior, entre els qual están Ribesalbes, Onda, Suera, Ayódar, Torralba del Pinar i Villamalur (dissabte 17). A més, per primera vegada, tal com ha anunciat el diputat, “la prova visitarà les huit comarques que conformen la geografia provincial”.

Per tant, els pilots podran apreciar, durant tres dies, “l'essència de la nostra terra, una terra dual que mostrarà la seua bellesa tant en els paisatges de mar com de muntanya”, ha assenyalat Iván Sánchez.

“Des de la Diputació de Castelló que presidix Marta Barrachina treballem per a potenciar totes les bondats que té la província i alhora fer veure al món que la província de Castelló és el destí perfecte per a la pràctica d'esport cadascun dels 365 dies de l'any, en qualsevol dels seus 135 municipis, ja que comptem amb una gran oferta natural i esportiva, que amb esta prova es posen en valor”, ha subratllat el diputat provincial.

En eixe sentit, Iván Sánchez ha destacat la importància de celebrar esta prova a Castelló per a “donar a conéixer la mobilitat elèctrica als nostres veïns i fomentar els bons hàbits en matèria de transport sostenible”. I ha afegit que “és un bon exemple per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reduir el màxim possible la petjada de carboni i l'impacte mediambiental”. És per això que ha mostrat el compromís de la institució provincial per a impulsar la competició i fomentar, no sols la mobilitat sostenible a la província, sinó també les activitats esportives sostenibles. “Som una província amb un entorn natural privilegiat i hem de cuidar-lo”, ha subratllat.

El Eco Rallye de la Comunitat Valenciana pretén impulsar l'ús del cotxe elèctric, la conducció eficient i la sostenibilitat, en el marc d'una competició original i innovadora. La prova, a més de ser puntuable per a la Bridgestone FIA ecoRallye Cup i el Campionat d'Espanya d'Energies Alternatives – RACE, serà puntuable per a la Iberian Eco Rallye Challenge, un certamen que té com a objectiu fomentar la participació en les quatre proves puntuables per a la Bridgestone FIA ecoRally que se celebraran al llarg de la temporada en la península ibèrica.

“L'espectacle, l'emoció i l'adrenalina estan garantits en el Eco Rallye Comunitat Valenciana”, ha assegurat Iván Sánchez, qui ha animat als castellonencs “a gaudir d'esta competició que recorrerà més de 500 quilòmetres de les nostres comarques durant tres dies”.

Cal ressaltar que, igual que en altres edicions, el Mahle Eco Rallye de la Comunitat Valenciana tindrà el seu centre d'operacions en la Plaça d'Espanya de Castelló, que serà on se situe la infraestructura de recàrrega temporal instal·lada per a l'ocasió. A més, enguany, com a novetat, la cita castellonenca sumarà noves localitzacions en la capital de La Plana, com l'Andana Principal del Parc Ribalta, que acollirà les verificacions tècniques dels cotxes principiants.

 

Noms de primer nivell

El Mahle Eco Rallye Comunitat Valenciana reunirà a Castelló als millors pilots. Així doncs, entre els participants en esta edició es troben rostres coneguts de la Bridgestone FIA ecoRallye Cup i del Campionat d'Espanya d'Energies Alternatives-RACE. En l'apartat internacional figuren inscrits, entre altres, set dels deu primers classificats en la passada temporada.

Esta llista està encapçalada pels vigents campions, els txecs, Michal Žďárský i Jakub Nebelek. El campionat d'Espanya comptarà, per part seua, amb una representació d'excepció en figurar inscrits els vigents campions de les tres categories. Entre els elèctrics, els actuals campions, els castellonencs, José Manuel Pérez Aicart i Javier Herrera, intentaran fer-se amb la primera posició en la prova de casa.

A més, la competició comptarà amb pilots d'altres disciplines automobilístiques que aparcaran durant un cap de setmana els cotxes de carreres per a asseure's al volant dels models més sostenibles del mercat. En este grup destaca la pilot holandesa de les WSeries i de BMW, Beitske Visser, que participarà enrolada en l'equip de MAHLE. Un altre participant habitual que no faltarà a la cita castellonenca serà Luis Climent.

El de Requena, excampió d'Espanya i amb una extensa trajectòria en el Mundial de Rallyes a la seua esquena, farà front al repte solidari que l'organització durà a terme al costat de Record go, una iniciativa en la qual l'eficiència es transformara en quilos de menjar que seran donats al Banc d'Aliments de Castelló.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.