El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 17 de abril de 2024

El sistema de recollida selectiva porta a porta de la Diputació de Castelló ajuda l’Ajuntament d’Onda a reciclar més de 74.000 kg de residus

17/02/2023 | 14:37 h
Comentarios
0

(4 fotos) L'Ajuntament d'Onda ha instal·lat durant aquests mesos 28 contenidors de bioresidus en quatre zones del municipi i un servei de recollida porta a porta en Artesa, on s'ha reciclat 74.240 kg de bioresidus, amb el sistema de la Diputació de Castelló.

El diputat provincial de Sostenibilitat, Ignasi Garcia Felip, ha visitat aquest matí Artesa, junt amb l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester Feliu, per compartir impressions amb les veïnes i veïns, que han destacat la utilitat i grau de satisfacció amb el servei. Després, tots dos s'han desplaçat al Mercat Municipal per a veure el funcionament del pioner sistema de reciclatge, que ofereix incentius a les persones que l'utilitzen.

En aquest sentit, Garcia ha assenyalat que la Diputació de Castelló «estem donant suport a tots els municipis que estem ficant en marxa la recollida selectiva porta a porta perquè és la millor manera de complir amb els objectius de desenvolupament sostenible, reduir la quantitat de residus que acaben en un abocador i caminar cap a l'economia circular».

«En eixe sentit l'Ajuntament d'Onda, en concret, la seua prova pilot en Artesa, s'ha endut el màxim de les ajudes que donarem i, evidentment, és un exemple de cap a on hem de caminar tots els municipis de les nostres comarques", trasncriu una nota de la Diputació de Castelló.

A banda, aquestes accions estan emmarcades dins del Pla d'Actuació Onda 2030, la finalitat de la qual és aconseguir que la localitat siga capaç de recollir la gran majoria dels seus residus orgànics separats de la resta i processar-los de manera més eficient convertint-los en compost.

Sobre aquest tema, Ballester ha apuntat que «aquestes xifres demostren que, si atorguem les eines necessàries a la ciutadania, el nivell de conscienciació sobre el reciclatge creix».

«Continuarem treballant en aquesta línia perquè no hi ha un altre camí possible per a un futur verd i sostenible», ha assenyalat.

 

Porta a porta

Així, en la pedania d'Artesa s'ha posat en marxa un innovador servei de recollida porta a porta dels bioresidus generats pels veïns. Prèviament, es van dur a terme diverses accions de conscienciació i formació sobre quins són els tipus de residus que s'han de separar. Després es van repartir 200 poals de 10 litres i paquets de bosses compostables, que es renoven periòdicament, entre els domicilis de la pedania. La seua recollida es realitza amb una freqüència de sis dies a la setmana.

D'altra banda, l'Ajuntament ha col·locat 28 contenidors per als residus orgànics en quatre zones del municipi. En la zona situada entre les avingudes de la Constitució i de la Serra d'Espadà n'han n'hi ha 17, a la urbanització Sitjar Baix, 5; en el Baixador de Betxí, 4; i en l'Ermitori del Salvador, 2.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.