El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 18 de julio de 2024

Suera prepara per al 18 de desembre una edició especial de la seua mostra etnològica, declarada d’interés turístic autonòmic

11/11/2022 | 13:52 h
Comentarios
0

El poble de Suera ultima els preparatius per a celebrar el seu esdeveniment més important de l’any. La mostra etnològica “Suera, un poble al carrer”, organitzada pel Centre Cultural, tornarà per a tots els públics el diumenge 18 de desembre.

L’alcalde de Suera i president de la Diputació de Castelló, José Martí Garcia (en la foto de dalt fent de sereno), ha destacat que aquest any “és més especial que mai, després d’obtenir el reconeixement de festa d’interés turístic autonòmic per part de presidència de la Generalitat Valenciana”, segons transcriu una nota de premsa de l’Ajuntament.

La Direcció General de Turisme va reconèixer fa uns mesos la trajectòria d’aquesta arrelada tradició al poble, la qual farà 26 edicions aquest any, i valora l’originalitat i la recuperació i representació de la cultura popular.

Les persones visitants podran tornar a gaudir d’exposicions, representacions, productes tradicionals, oficis i personatges antics o participar en el concurs de fotografia que s’organitza al voltant de la festa per part del Centre Cultural Suera. A més a més, seran testimonis de les escenes típiques teatralitzades de l’època.

Per la seua part, el president del Centre Cultural Suera, Enrique Salvador Sancho (a la imatge de dalt fent de 'pellero'), ha explicat que aquest any la mostra es realitzará més prompte que de costum. “La tradició és celebrar la festa l’últim diumenge abans de reis, però aquest any els dos diumenges abans són dies importants de Nadal i hem considerat avançar la festa al dia 18 de desembre”, ha remarcat.

Per continuar amb l’essència d’aquesta festa, durant els caps de setmana d’estiu l’Ajuntament, amb el Centre Cultural Suera, ha organitzat el SOM (Suera Museu Obert). Es tracta de visites guiades (foto de dalt) gratuïtes pels diferents espais que formen part de la Mostra Etnològica.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.