El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 8 de diciembre de 2023

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, mediarà davant la Generalitat perquè Tales puga disposar d’un punt d’atenció a majors

02/09/2022 | 17:59 h
Comentarios
0

(8 fotos) La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i responsable de l'àrea de Benestar Social, Patricia Puerta Barberà, mediarà davant la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives perquè Tales puga comptar amb un punt d'atenció a persones majors. Així ho va traslladat al seu alcalde, Vicente Juan Prades Ramos, durant la visita que va realitzar al municipi divendres 26 d'agost, segons destaca una nota del gabinet de comunicació de la insittució provincial.

Puerta ha destacat la importància que l'Ajuntament haja adquirit una casa per a la seua utilització com a futur punt d'atenció, situada a la plaça de l'Olivera.

Els punts d'atenció són noves infraestructures socials contemplades en el Pla Convivint de la Generalitat que funcionaran com a seccions d'un centre de dia de referència pròxim. En aquest cas, si la Conselleria l'aprovara, seria el d'Onda.

Estaran atesos per personal qualificat en horari de 09.00 hores a 17.00 hores. A més, amb la peridiocitat que es determine, els professionals del centre de referència es desplaçaran fins al punt d'atenció per a la prestació específica de determinats serveis.

'La província de Castelló és pionera en la creació d'aquests serveis, ja que en una primera fase, dins del Pla Convivint, la Conselleria ha aprovat la posada en marxa de 14 punts d'atenció a Aín, Argelita, Ayódar, Suera, Vistabella, Sant Jordi, Chóvar, Puebla de Arenoso, Pina de Montalgrao, Castellnovo, Sot de Ferrer, Torás, Teresa i Viver'seggons afegeix la nota.

La vicepresidenta també va visitar durant la seua estada a Tales el Servei de Promoció de l'Autonomia Personal (SPAP) de Tales, antiga unitat de respir, així com el local de l'Associació de Pensionistes, on va lliurar al seu president, Roberto Brañas Silva, un obsequi de la institució provincial.

En l'actualitat la Diputació destina 735.000 a l'any a subvencionar aquest servei en 97 municipis de la provincia de Castelló de menys de 10.000 habitants.  Puerta ha explicat que "la xarxa SPAP resulta fonamental perquè les persones majors puguen estar ben ateses i cuidades als seus pobles, segon conclou la nota del gabinet de comunicació de la insittució provincial.

Igualment, Puerta va estar a la seu de la Mancomunitt Espadà Millars, també a Tales i de la qual és president Vicente Juan Prades Ramos, i va poder departir amb algun personal de Serveis Socials de l'entitat, i amb l'agent d'Igualtat, Josep Arrandis Garcia.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre