El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 18 de julio de 2024

La mostra etnològica Suera, un poble al carrer, declarada festa d’interés turístic autonòmic

22/07/2022 | 15:18 h
Comentarios
0

Suera està d’enhorabona. La presidència de la Generalitat ha publicat la resolució que atorga la declaració de festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana a la Mostra Etnològica Suera, un poble al carrer. La Direcció General de Turisme reconeix així la trajectòria d’aquesta arrelada tradició al poble, la qual compta amb 25 edicions, i valora l’originalitat i la recuperació i representació de la cultura popular dels nostres avantpassats.

L’alcalde de Suera i president de la Diputació de Castelló, José Martí Garcia, ha destacat que es tracta d’un reconeixement “just i molt merescut, perquè tot el poble de Suera ha treballat cada any per millorar cada edició, per incloure més exposicions, activitats i representacions”. El president del Centre Cultural Suera, Enrique Salvador Sancho, ha subratllat que “es tracta d’un homenatge a totes aquelles persones que d’alguna manera han format part de la història de ‘Suera, un poble al carrer’”.

La mostra només s’ha cancel·lat una vegada en la seua història a causa de la situació epidemiològica de la Covid. A més a més, aquest any es va celebrar en una data inusual, després del seu ajornament en el mes de gener (normalment se celebra el diumenge abans del dia de reis). Així doncs, el 3 d’abril d’aquest any es va portar a terme el 25 aniversari, amb més activitats que mai.

En concret, van recuperar representacions com El festeig a la plaça, el bateig o el poema en l’arc de l’encontre, que fa anys que no formaven part de la programació.

Actualment,  l’Ajuntament de Suera amb el Centre Cultural organitzen les visites del SOM (Suera Museu Obert). Cada dissabte i diumenge durant l’estiu, a paritr de les 11 hores, ofereixen visites guiades gratuïtes pels diferents espais que formen part de la Mostra Etnològica.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.