El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 26 de febrero de 2024

El Consell de la Generalitat aprova un conveni per a la renovació i regeneració urbana del centre històric protegit d’Onda corresponent a la subvenció de 2021

18/06/2021 | 22:18 h
Comentarios
0

El Consell ha autoritzat en el seu ple d'aquest divendres el conveni de col·laboració per a l'exercici 2021 entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Onda per al desenvolupament de l'actuació de regeneració i renovació urbana del centre històric protegit del municipi, dins del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016.
El conveni estableix una subvenció per a aquest any de 706.808 euros, dels quals la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, aportarà 124.701 i el Ministeri de Foment (actualment, Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana), 582.107 euros.


El total de les anualitats per a desenvolupar aquesta actuació contempla una inversió de 3.411.932 euros a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament d'Onda i els particulars.
L'actuació comprén la construcció de cinc habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, en substitució d'unes altres prèviament demolides i els treballs de reurbanització necessaris. La intervenció inclou un programa de reallotjament per als veïnat afectat i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través de l'equip tècnic.
També s'han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 104 habitatges i s'executaran obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges.
Una comissió de seguiment és l'encarregada de supervisar les actuacions previstes en l'àrea. Està integrada per dos representants de la Generalitat i dos de l'Ajuntament d'Onda.
Amb aquestes intervencions, el Consell pretén destinar recursos per a corregir les desigualtats entre veïns i veïnes del municipi i solucionar els problemes d'habitatge.
A més, amb la rehabilitació i la regeneració urbana no sols es recuperen i es renoven els habitatges dels nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també es reactiva l'economia i tots els treballs annexos relacionats amb la construcció.

 

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre