El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 18 de julio de 2024

El Consell de la Generalitat aprova un conveni per a la renovació i regeneració urbana del centre històric protegit d’Onda corresponent a la subvenció de 2021

18/06/2021 | 22:18 h
Comentarios
0

El Consell ha autoritzat en el seu ple d'aquest divendres el conveni de col·laboració per a l'exercici 2021 entre la Generalitat i l'Ajuntament d'Onda per al desenvolupament de l'actuació de regeneració i renovació urbana del centre històric protegit del municipi, dins del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016.
El conveni estableix una subvenció per a aquest any de 706.808 euros, dels quals la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, aportarà 124.701 i el Ministeri de Foment (actualment, Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana), 582.107 euros.


El total de les anualitats per a desenvolupar aquesta actuació contempla una inversió de 3.411.932 euros a aportar pel Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Ajuntament d'Onda i els particulars.
L'actuació comprén la construcció de cinc habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus B, en substitució d'unes altres prèviament demolides i els treballs de reurbanització necessaris. La intervenció inclou un programa de reallotjament per als veïnat afectat i la realització de les funcions de gestió tècnica i informació a través de l'equip tècnic.
També s'han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 104 habitatges i s'executaran obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges.
Una comissió de seguiment és l'encarregada de supervisar les actuacions previstes en l'àrea. Està integrada per dos representants de la Generalitat i dos de l'Ajuntament d'Onda.
Amb aquestes intervencions, el Consell pretén destinar recursos per a corregir les desigualtats entre veïns i veïnes del municipi i solucionar els problemes d'habitatge.
A més, amb la rehabilitació i la regeneració urbana no sols es recuperen i es renoven els habitatges dels nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també es reactiva l'economia i tots els treballs annexos relacionats amb la construcció.

 

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.