El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 18 de julio de 2024

L’Ajuntament de Suera proporcionarà una copa menstrual o un exercitador de sòl pelvià a les dones que ho sol·liciten

25/05/2021 | 19:58 h
Comentarios
0

L'Ajuntament de Suera proporcionarà de manera gratuïta una copa menstrual a cada dona empadronada al poble que es trobe en edat de menstruar i la sol·licite. A més, aquelles que es troben en l'etapa de la menopausa i assistisquen al taller d'assessorament, tindran a la seua disposició un exercitador de sòl pelvià. A través dels fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, el consistori ha organitzat dos tallers centrats en la salut sexual de les dones amb el títol Trenquem el tabú: parlem de la menstruació i la menopausa.

La psicòloga general sanitària, sexòloga i agent d'Igualtat, Carla Ibáñez Nava, assessorarà les dones de Suera sobre menstruació feminista i l'ús de productes sanitaris sostenibles en el primer taller. En el segon taller, es plantejaran consells per a viure l'etapa de la menopausa de manera saludable. Les dos activitats tindran lloc el dissabte 5 de juny des de les 11 hores en l'espai sociocultural la Casa de les Mestres i tant la copa menstrual com l’exercitador de sòl pelvià podran recollir-ho en la farmàcia de Suera.

"L'objectiu és trencar el tabú que per desgràcia continua existint en la sexualitat femenina i crear un espai de confiança per a parlar sobre tots aquells dubtes, problemes i inquietuds que les dones tenen en comú sobre la menstruació i la menopausa”, ha explicat la regidora d'Igualtat, Gema Soriano Barceló, la qual ha insistit en la importància de conéixer els canvis i processos que viuen els cossos de les dones al llarg de la seua vida.

Aquesta iniciativa també pretén sensibilitzar a les dones de la importància d'utilitzar productes sanitaris ecològics, com la copa menstrual. “A més de ser sostenible, la copa menstrual està fabricada amb material hipoal·lergogen per a evitar al·lèrgies, aguanta molt més temps que un tampó, evita irritacions i sequedat, no té olor, és més còmoda i infinitament més econòmica que altres productes sanitaris”, ha reiterat la regidora, segons trasncriu una nota de premsa de l'Ajuntament de Suera.La menopausa també serà un dels temes clau dels tallers. Entre altres qüestions que es treballaran, està l'enfortiment del sòl pelvià, una qüestió vital en la salut sexual de les dones, així com consells per a portar una alimentació saludable i conéixer els canvis en l'organisme femení durant aquesta etapa. Per a apuntar-se als tallers i sol·licitar la copa menstrual o l’exercitador de sòl pelvià, hauran de contactar al telèfon 689 09 65 40.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.