El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Domingo, 19 de mayo de 2024

Iniciativa per Onda teme por el futuro del Museu de Ciències Natural

13/11/2010 | 06:00 h
Comentarios
0

Els portaveu d’Iniciativa a Onda i a Castelló demanen racionalitat en aquesta polèmica Iniciativa ha demanat avui al PP de Castelló que deixe de mentir respecte al lloguer dels animals dissecats per a un museu que no va a fer-se.
Segons el candidat a l’alcaldia de Castelló, José Pedregosa, “el PP vol confondre a l’opinió pública dient que no ha comprat els animals dissecats, però no explicant tota la veritat, la qual sembla ser més sagnant: no els ha comprat, sinó que els han llogat, és a dir, pagarà un lloguer, de 50.000 euros a l’any, durant 20 anys, segons es va dir en un principi, en total, un milió d’euros, per als seu amics. Una inversió perduda, en un material que no feia cap falta, i que mai serà de propietat municipal”.
Pedregosa ha exposat que a més, aquests animals, els quals tenien amics del PP sense saber què fer en ells, estan, o estaven guardats en un magatzem públic” és a dir, un amic seu tenia un problema tenia una col•lecció d’animals embalsamats, que perillaven ser aliment de les arnes, i ara els té guardadets, en un edifici públic, li paguen per tindre’ls guardats”.
Per a Iniciativa, “ volem saber si és cert que s’han tornat els animals als propietaris, i saber quan se’ls ha pagat, i si hi ha cap compensació per eixa suposada rescisió del contracte, el qual mai hauria d’haver-se signat “ ni feia falta cap museu d’aquestes característiques, i molt menys llogar els animals tant de temps abans de tindre ni tal sol un pressupostos ni un disseny d’aquest museu. Ara ja hem vist que mai es farà el museu, per tant, volem saber quant ha costat, i que ens corroboren amb proves que efectivament eixos animals s’han tornat, i no suposaran ja cap despesa més als nostres diners”

En el cas contrari, es troba el Museu de Ciències Natural d’Onda, el qual tot i ser una institució perilla per manca d’ajuts. Des d’Iniciativa s’ha remarcat que “ plantejar avui en dia fer un Museu d’animals dissecats, en plena era de la informació, és un anacronisme salvatge i caspòs, que no te raó de ser, un altre assumpte és mantindre en condicions unes instal•lacions del segle passat que adquireixen el seu valor ja més a nivell històric per mostrar cóm eren aquest tipus de recintes, i el valor que podrien tindre en el segle passat per a apropar a la població espècies desconegudes”.
En eixe sentit, el portaveu d’Iniciativa per Onda, David Sánchez Salas, ha afirmat que és una llàstima deixar perdre el Museu del Ciències Natural del Carmen “ el qual ha estat tot un referent per a moltes generacions de castellonencs, i a hores d’ara la manca d’ajut institucional per a modernitzar-lo el fa perillar. El que caldria és donar el pas definitiu per a que els carmelites ho cediren a la gestió i titularitat pública, per a que el criteri de rendibilitat econòmica directa no fóra el principal. Mantindre el Museu en vida amplia l’oferta turística i cultural d’Onda i ajuda a crear llocs de treball, però el que no pot ser és un forat per a les arques públiques a canvi de res com pretenen els carmelites”. Salas ha afegit que “l’equip de govern municipal en aquestos 24 anys no han sabut ficar a Onda en el lloc que es mereix turísticament parlant, deixant que el potencial turístic del poble poc a poc vaja perdent-se, i la gent d’Onda té la sensació de que ací sols ha importat el taulell i assentar el benestar d’un poble sols en una industria és algo que passa factura”.
Per a Iniciativa “ si s’ha de potenciar algun tipus de Museu d’aquestes característiques, hauria de ser el que ja forma part de la història de les comarques de Castelló, i no crear ara expectatives ( falses) per a repetir en plena era de la comunicació un anacronisme, que entraria en competició en un mercat cultural que si li lleven l’embolcall històric no té cap valor”

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.