El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 4 de mayo de 2024

El documental ’10 anys després’, gravat a Suera, premi del públic al festival ‘Cortometrando’ de la Diputació de Castelló

10/12/2020 | 23:11 h
Comentarios
0

El documental '10 anys després', dirigit per Aïda Antonino Queralt sobre la pandèmia Covid-19 i gravat a Suera al mes de novembre, ha guanyat el premi del públic del festival 'Cortometrando' de la Diputació Provincial, celebrat la vesprada-nit d'aquest dijous a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Seongs indica una nota del gabinet de comunicació de la Diputació, 'el festival de curtmetratges de la província de Castelló, ‘Cortometrando’, ha estrenat aquesta vesprada amb l’aprovació unànime del públic el seu nou format, que canvia la ficció pel gènere documental'. Aquesta ha estat la principal novetat de la gala celebrada hui dijous a l’Auditori i Palau de Congressos de la capital de la Plana, que ha alçat el curt ‘Voces de una pandemia”, de Paula Lorenzino, com el millor curt de la província en aquesta huitena edició. El seu avantatge enfront la resta d'audiovisuals ha sigut “molt estreta”, en declaracions del jurat, però l'originalitat en la presentació del tema i la cuidada fotografia han acabat per decantar la balança cap a l'obra de Lorenzino.

Com la resta de peces finalistes, el film guanyador s'ha focalitzat en retratar a través d'experiències personals com s'ha viscut i afrontat la pandèmia de coronavirus en les zones rurals de Castelló. Precisament, ‘Veus de la pandèmia’ s'ha gravat de manera íntegra a Gaibiel, a l'Alt Palància.

El president de la Diputació i alcalde de Suera, José Martí Garcia (a la foto lliurant-li el premi a Lorenzino), ha elogiat “la mutació” de ‘Cortometrando’ per, entre altres aspectes, possibilitar que les futures generacions coneguen el que va passar aquest 2020 a Espanya i en el món, i molt més en concret en aquelles àrees on els mitjans de comunicació no posen mai els seus focus”. “Som coneixedors de tot el que ocorre en les grans ciutats, però no d'allò que passa en municipis com Gaibiel, Argelita, Suera, la Torre d'en Besora, Rossell o Herbers”, ha afegit. “Ara, amb la renovació del format podrem conéixer-lo de la boca dels seus vertaders protagonistes mentre que lleguem als nostres fills i filles un testimoni gràfic del que ha significat aquest moment històric per a tota la nostra societat”, en transcripció de la nota.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz Monroig (a dreta de la foto de dalt, al costat de la guanyadora del premi del públic), ha assegurat que “calia repensar ‘Cortometrando’ per a assegurar l'interés dels joves professionals de l'audiovisual i ha confirmat que renova per un any més. “Estem molt contents amb el canvi però ara hem de valorar com donar-li continuïtat al format”, segons transcriu la nota.

Junt a Paula Lorenzino i Aïda Antonino, han completat el quadre d’honor de directors d’aquesta edició Nerea Pavón, que ha dirigit ‘¿Qué puedo hacer y qué no?; Héctor Martín, director de ‘La distancia’; Álex Brau, que ha presentat el curt ‘Movent muntanyes’; i, per últim, Ibán Asensio, amb ‘Pandemic XXI’.

L’equip de Paula Lorenzino rebrà ara un premi en metàl·lic de 1.800 euros per a sufragar els costos de la distribució del documental. La titular de Cultura ha destacat que ‘Cortometrando’ és un dels pocs festivals de curtmetratges de l’Estat que subvenciona la realització de les obres i la promoció exterior del film guanyador.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.