El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 1 de diciembre de 2023

Estudiantat i empreses de Talent Rural valoren positivament les primeres setmanes d’aquest programa de l’UJI i la Diputació de Castelló

23/10/2020 | 18:26 h
Comentarios
0

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando Tàrrega, i la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I (UJI), Inmaculada Rodríguez Moya, han visitat part de l’alumnat de Talent Rural per avaluar el transcurs dels primers vint dies d’aquest projecte pilot de pràctiques curriculars en empreses d’interior impulsat per ambdues institucions.

Concretament, Ferrando i Rodríguez van conéixer l’experiència, motivació i perspectives d’estudiants d’Enginyeria en Disseny Industrial, d’Enginyeria Agroalimentària i de Magisteri d’Educació Infantil que han acollit les empreses Controldrop SL de Vall d’Alba, la Cooperativa Agrícola Sant Bertomeu d’Atzeneta i el Laboratori social de creativitat tecnològica al món rural Penyalab de Vistabella (a la foto de baix), respectivament.

Tant el diputat com la vicerectora implicats en aquesta iniciativa han mostrat la seua satisfacció vers als comentaris positius rebuts. En paraules de Ferrando, «en general, estan complint-se els objectius del programa: hem aplegat a joves competents que han trencat els prejudicis sobre l’interior i estan comprovant que allí poden créixer professionalment i personal i crear sinergies amb el talent que ja hi residix en aquests municipis», segons transcriy una nota del gabinet de comunicació de la Diputació.

Per la seua banda, Rodríguez ha destacat que «aquesta experiència està afavorint que els joves assolisquen competències extracurriculars molt importants com l’autonomia personal i la gestió d’imprevistos als quals mai s’hagueren hagut d’enfrontar en contextos urbans, com la falta d’allotjament o les carències en infraestructures de telecomunicacions», en transcripció de la nota.

El servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló i l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP) de l’UJI faran servir aquestes impressions preliminars per a millorar el disseny programa d’immersió rural a les comarques de l’interior de Castelló en pròximes edicions, amb l’objectiu d’ampliar el nombre de places oferides i fomentar la transferència de coneixements i el desenvolupament integral del territori, segons acaba la nota del gabinet de comunicació de la institució provincial.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre