El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 3 de mayo de 2024

Compromís per Onda no acudirà demà dimecres al ple extraordinari de l’Ajuntament “en coherència amb les mesures preventives de la quarantena pel Covid-19″

24/03/2020 | 15:43 h
Comentarios
0

Compromís per Onda ha lamentat la decisió de l’alcaldessa, Carmina Ballester Feliu, "de convocar un plenari extraordinari per a demà dimecres 25 de març, moment en què els contagis per COVID-19 estan augmentant a un ritme molt elevat i a pesar que tots els tràmits administratius han quedat paralitzats fins que finalitze l’estat d’alarma”, ha expressat el seu portaveu, Lluís Pastor Catalan, a través d'una nota de premsa.

Segons ha dit, “és un plenari totalment innecessari, degut que cap dels acords que prenguem podrà ser tramitat fins que finalitze la quarantena”. Per això, Pastor pensa que “el més sensat seria fer el plenari telemàticament o ajornar la celebració del mateix fins aleshores”.

Segons explica el portaveu de Compromís per Onda, en aquest plenari es preveu aprovar d’un pla econòmic financer, “fruit de l’incompliment de la regla de despesa per part del govern popular”, un reconeixement extrajudicial de crèdit i una modificació de crèdit que va lligada a l’aprovació del pla econòmic, a més d’una esmena per afegir un milió d’euros per al pla anunciat pel govern municipal per a autònoms i ajudes a la contractació.

En aquest sentit, Pastor hi ha manifestat que “en moments difícils com els que estem vivint, cal que treballem junts tots els grups i sumem esforços pel bé de tot el veïnat” i ha aclarit que “des de Compromís donarem suport les mesures anunciades per l’alcaldessa, però s’ha de fer en el moment adequat”. La coalició sosté que “convocar ara un plenari extraordinari no farà que el procediment administratiu siga més ràpid, ja que no es podrà tramitar l’expedient fins al fi de l’estat d’alarma”. “Pensem que celebrar-lo suposa posar en risc de contagi a regidors, regidores i funcionariat, així com a les seues famílies. Per tant, des de Compromís serem responsables i no acudirem al plenari”.

Per altra banda, el portaveu de Compromís per Onda ha criticat durament “l’oportunisme” de Carmina Ballester, ja que “tracta d’aprofitar una crisi sanitària greu per a minorar la representació dels diferents partits polítics, mitjançant una decisió totalment arbitrària com la de convocar un plenari extraordinari en ple estat d’alarma”. Per a Pastor, “està vulnerant clarament el nostre dret a la representació reflectida al Reglament Orgànic Municipal, ja que diversos regidors i regidores no podran acudir al plenari per estar en quarantena” ha concretat.

Finalment, Pastor ha retret a Ballester que “no s’haja posat en contacte amb els portaveus de l’oposició, ja que no hem rebut cap informació respecte a les mesures econòmiques més enllà dels anuncis a la premsa”. Per això, li proposa fer juntes de portaveus de manera telemàtica i apostar per “la unitat política i la col·laboració per fer front a aquesta crisi”, ha conclòs Pastor, segons acaba transcrivint la nota de premsa.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.