El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 29 de abril de 2024

Intens programa d’actes al febrer per a commemorar el centenari de la Cooperativa d’Onda

27/01/2020 | 21:35 h
Comentarios
0

(8 fotos) El president de la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Esperança, Salvador Calzada Feliu, i el director de l’entitat, Raül Ballester Bartrina, han presentat aquest dilluns l’intens programa d’activitats previstes per al mes de febrer, amb motiu de la celebració del centenari de la Cooperativa d’Onda.

Es tracta d’actes tant de carácter oficial i intern, com d’altres oberts al públic en general i que començaran dimarts 4 amb el que s’anomena L'escola a la Cooperativa, per a alumnat de 3er de Primària, tant d’Onda com de Fanzara, Suera i Tales, que visitaran les instal·lacions de l’entitat. “L’objectiu és donar a conèixer a xiquets i xiquetes què és una cooperativa i com funciona, a través d’activitats lúdiques i de la projecció d’un vídeo”, ha dit Ballester.

“Hem volgut ser innovadors també amb això i hem començat per la part més jove de la societat, perquè creem que són el futur de la Cooperativa, quan normalment s’hauria iniciat amb actes dirigits a les persones majors que ja en formen part”, ha indicat Calzada.

Per això la setmana passada ja es van fer a l’IES Serra d’Espadà unes xerrades-col·loqui amb alumnat d’ESO i batxillerat, amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries Valencianes (FECOAV). “Aleshores se’ls va explicar el funcionament de les cooperatives com a empreses, les primeres en aplicar des dels seus inicis una cosa que ara sembla tant novedosa com la responsabilitat social corporativa (RSC)”, ha afegit el director de l’entitat.

L’últim acte del mes de febrer será dissabte 22, al magatzem de la Cooperativa, i consistirà en un tast explicatiu d'oli a càrrec de Fabiola Villamón, experta en elaiotecnia i olivicultura de la Cooperativa de Sant Joan De Moró. Aquesta entitat és col·laboradora de la Cooperativa d’Onda, ja que és on es duen a moldre les olives recollides a Onda i alguns municipis del voltant.

“Hem preparat el programa de manera onejant, de forma que hi ha molts actes al mes de febrer i tornarà a ser intens al desembre, amb la celebració de les festes de la patrona. Els altres mesos hi haurà activitats més espaiades”, ha assenyalat el president, Salvador Calzada Feliu, per a concloure la presentación del programa, que s’ha fet al saló d’actes de Caixa Rural Onda.

Actes de febrer

4, 5, 6 i 10 de febrer: L'escola a la Cooperativa (per a grups escolars de 3er de Primària que visitaran les instal·lacions de l’entitat, on es faran activitats)

7-8 de febrer: Divendres 7 de 16.00 a 20.00 hores i dissabte 8 de 10.00 a 13.00 hores Fira de proveïdors al magatzem de la cooperativa (Oberta a tot el públic)

Dimecres 12 de febrer: De  19.00 a 20.30 hores Acte de celebració del centenari amb socis i sòcies, i degustació de bunyols i mistela al pati de la Caixa Rural del carrer de la Vall d'Uixó (Obert a tot el públic)

Divendres 14 de febrer: 12.00 hores Acte institucional amb el cooperativisme de les comarques de Castelló i les autoritats locals, provincials i autonòmiques, al saló d’actes de la Caixa Rural (entrada pel carrer de la Vall d'Uixó).

Dissabte 15 de febrer: 11.00 hores Taller i demostració de bonsais al magatzem de la cooperativa (obert a tot el públic)

Diumenge 16 de febrer: 11.30 hores Celebració de l’eucaristia en acció de gràcies, presidida pel Bisbe de la Diòcesi Sogorb-Castelló, Don Casimiro López Llorente, a l’església de l’Assumpció

Dimecres 19 de febrer: 18.30 hores Xerrada-conferència “100 x 100 Cooperativa”, impartida per Mentxu Segura i Verónica Cerdán, de Makinacción, Coop. V., al Saló d'actes de la Caixa Rural (entrada pel carrer de la Vall d’Uixó)

Dissabte 22 de febrer: 11.00 hores Tast (‘cata’) explicatiu d'oli a càrrec de Fabiola Villamón, experta en elaiotecnia i olivicultura de la Coop. Sant Joan De Moró al magatzem de la Cooperativa

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.