El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 20 de junio de 2024

Extraordinària actuació de l’IES Serra d’Espadà al programa ‘Rosquilletres’ d’À Punt TV que s’emet dissabte 18 de gener cap a les 10 del matí

13/01/2020 | 23:00 h
Comentarios
0

(7 fotos) Dissabte 18 de gener, cap a les 10 del matí (horari pendent de confirmació), la televisió d’À Punt emetrà el capítol del concurs Rosquilletres en què participa l’IES Serra d’Espadà, d’Onda. El programa és el que fa set dels vuit que conformen enguany l’eliminatòria de Castelló, que es va gravar el mes de desembre passat al Teatre Principal de Castelló. Dels 16 equips convocats en esta edició per a esta fase territorial, provinents de Sant Mateu, Benicarló, Torreblanca, Orpesa, Castelló, Almenara, Vila-real, Borriana, Nules i Onda, es classifica per a la Gran Final el que aconsegueix més punts i ja podem avançar que els representants d’Onda van tindre una actuació autènticament extraordinària.

L’equip de l’IES Serra d’Espadà (a l'esquerra de la foto de dalt) el formen Inés Miralles Soler, Lluís Durà Navarro i Jordi Feliu Badenes, alumnes de tercer d’ESO. En este programa, el seté de l’actual temporada i penúltim de l’eliminatòria de Castelló, els d’Onda s’enfronten a l’equip presentat pel Col·legi de la Consolació, de la ciutat de Castelló.

El programa Rosquilletres és un concurs lingüístic produït per À Punt en associació amb InfoTV i Antàrtida i mesura els coneixements de valencià dels alumnes dels centres participants, sempre instituts i col·legis concertats de tot el territori valencià. La prova principal consisteix a lletrejar correctament i com més a pressa millor paraules en valencià que la presentadora, Laura Sanchis, va llegint als concursants. Este exercici es fa tres voltes al llarg del programa, en proves de dificultat creixent quant al nombre de lletres de cada paraula i a l’ortografia. Hi ha també El barbarisme intrús, consistent a detectar una paraula no valenciana entre les tres que s’ofereixen i encertar com es diu correctament en valencià; i una última prova en què els concursants han de saber respondre dos preguntes sobre la lletra d’una cançó en valencià que se’ls ofereix amb un vídeo clip.

En el programa, Inés, Lluís i Jordi mostren una serenitat notable, que els ajuda especialment a obtindre molts punts en les proves de lletreig. Com que l’eliminatòria de Castelló ja està molt avançada, el repte de l’equip d’Onda és superar els 4.800 punts que havia obtingut el millor equip fins aleshores, l’IES El Prat, de Torreblanca. Si ho aconsegueixen, només estaran a un pas de classificar-se per a la final. Tot dependrà dels punts que obtindran este dissabte i del que passe en el huité i últim programa gravat a Castelló, que s’emetrà diumenge 19, a la mateixa hora, i que enfronta el Col·legi Sant Joan Baptista, de Borriana, i l’IES Vicent Sos Baynat, de Castelló.

Inés, Lluís i Jordi destaquen també per la seua vocació musical. Els tres estudien al Conservatori d’Onda diversos instruments: Inés, que és de Tales, toca el clarinet a l'Associació Musical Talense, i tambéel piano; Lluís, el clarinet; i Jordi, el piano i el trombó. Lluís i Jordi també estan vinculats a Ribesalbes, perquè toquen en la banda del poble, d’on són també el pare de Lluís i la mare de Jordi.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.