El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 8 de mayo de 2024

La Cooperativa d’Onda prepara la celebració del seu centenari i estrena nou logotip

18/11/2019 | 22:44 h
Comentarios
0

(13 fotos) La Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Esperança d’Onda, fundada en 1920, celebra el seu centenari a principis de l’any que ve i la vesprada d’aquest dilluns ha presentat la seua nova imatge i ha avançat les línies generals de la programació especial per a commemorar-ho.

“Deia l’escriptor i poeta francès Víctor Hugo que «El futur té molts noms. Per als dèbils, allò que no es pot aconseguir. Per als temeraris, allò desconegut. Per als valents, l’oportunitat». Aquest 2020 celebrem que uns valents -o com diríem avui, uns emprenedors- van saber vore i aprofitar una oportunitat històrica en reunir els llauradors locals per crear la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Esperança d’Onda”, ha dit en la presentació el president de l’entitat, Salvador calzada Feliu.

“Durant aquests cent anys d’història han passat moltes coses: esdeveniments històrics, canvis socials i una quasi total transformació de l’agricultura convencional. Però, sobretot, en aquests cent anys qui més empremta ha deixat en la nostra Cooperativa són les PERSONES”, ha afegit Calzada, que estava acompanyat pel director de la Cooperativa, Raül Ballester Bartrina.

Aquest centenari pretén ser un homenatge a tot el poble d’Onda i a “totes eixes persones que des de 1920 han contribuït al creixement de la Cooperativa i també una forma de celebrar amb els qui hui i en el futur ens acompanyaran en el camí. Als nostres socis i sòcies, perquè són el sentit de la nostra existència i participen cada dia del sentir i fer de la Cooperativa”, ha assenyalat també el president.

Nova imatge

La nova imatge corporativa, presentada també en la roda de prensa, junt amb les obres d’adequació de la façana del local del carrer Enginyer Echegaray que s’iniciaran en breu, vol ser un gest de complicitat cap al futur i un reflex d’eixa combinació de tradició i avantguarda que representa la Cooperativa.

La nova imatge ha estat dissenyada per Intercoop Consultoria. Per al logotip s’ha utilitzat una tipografia de pal sec que pretén oferir estètica més actual que l’anterior, mentre que per al símbol s’han elegit elements geomètrics que representen el camp i la terra.

Segons ha explicat Àngela Vilar, d’Intercoop Consultoria, els colors remeten al sector agrari:

El VERD, íntimament relacionat amb la natura, la vida, la fertilitat i la bona salut, a més a més de considerar-se el color de l'esperança (en clara referència a la denominació social).

El MARRÓ, molt present en les matèries primeres com la terra o la fusta i que es relaciona amb conceptes com la calidesa i l’experiència. Esta nova imatge compta amb una submarca o adaptació específica per a commemorar el centenari.

 

Actes del centenari

La comissió organitzadora està treballant en un programa d’activitats, les accions del qual seran presentades en breu amb més detall, i que compta amb la col·laboració de diverses entitats locals, provincials i autonòmiques.

El programa, tal i com ha especificat Raül Ballester, es fonamentarà en quatre eixos:

-Institucional: Actes commemoratius que mostraran la història de la Cooperativa i les persones, agents socials i la resta d’administracions i agrupacions empresarials que l’han feta possible. Actes religiosos que faran al·lusió als orígens catòlics de l’entitat, com era tradició al sector cooperatiu de l’època. Altres accions específiques per a tots els socis i totes les sòcies.

-Especialitzat: S’intensificaran les xarrades tècniques sobre les necessitats actuals i sobre els reptes futurs del sector, on s’inclouran també demostracions de productes i tecnologies innovadores dels proveïdors de la Cooperativa.

-Educatiu : Es descobrirem d’una forma amena als més menuts i les més menudes què és i què fa la Cooperativa. L’estudiantat dels IES analitzarà la raó de ser d’una cooperativa agrícola i, en particular, de les circumstàncies per les quals va ser creada la d’Onda i la seua importància dins del territori.

-Cultural: Exposicions commemoratives i actes musicals

 

Nova targeta social

Salvador Calzada ha mostrat també la nova tarjeta, “amb la qual es millorarà l’accés de socis i sòcies a tots els serveis que ofereix i oferirà la Cooperativa”.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.