El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 17 de abril de 2024

El Col·lectiu Feminista d’Onda lamenta que s’haja arribat ja a mil dones assassinades per violència masclista

16/06/2019 | 09:07 h
Comentarios
0

Des del Col·lectiu Feminista d'Onda, volen compartir la tristor de saber que este dilluns 10 de juny, vam arribar a 1000 dones assassinades per violència masclista des que es recullen les dades. A la foto i a la galeria d'imatges, concentració a Onda dimarts 12 per la dona assassinada a Alboraia eixe dilluns.


El col·lectiu recorda que des de 2003, es comptabilitzen oficialment els assassinats realitzats a dones per parelles o exparelles a Espanya (on cal assenyalar que, pel fet de només tindre en compte les relacions amoroses, no es contemplen moltes de les morts que homes realitzen a dones sense necessitat de vincle emocional, com són els famosos casos de Diana Quer o Laura Luelmo, assassinades per homes que no coneixien).
De fet, des de 2010, també hi ha diferents fonts que registren tota la resta de feminicidis que no entren en el recompte oficial, els quals ja arriben a 1024 assassinades, superant les xifres que hi ha des de 7 anys abans.
Seguint amb dades més actuals, en aquest 2019, ja portem oficialment a 25 dones assassinades, les quals pràcticament dupliquen les xifres que l'any passat hi havia a estes altures.
Una altra dada que preocupa al Col·lectiu Feministra d'Onda és que, de totes elles, 21 mai havien realitzat cap denúncia.
A més, tenint en compte la resta de feminicidis, són 36 dones les assassinades aquest any i per això, "cal que la resta alcem les nostres veus per elles i diguem ben clar que ens estan assassinant i que estem fartes d'aquesta situació", asseveren.
"No volem que les xifres continuen creixent, no volem que ens maten pel simple fet de ser dones, ni tampoc volem seguir vivint en una societat on, des del naixement, segons el teu sexe, ja naixes amb una sèrie de privilegis i amb uns rols de gènere establerts", afegeixen.
"Per això, des d'Onda, totes juntes cridem: “VOLEM VIURE”, perquè és un dret que cap home ni cap persona ens hauria de llevar mai; així com “ENS VOLEM LLIURES”, ja que a causa de la societat patriarcal, hi ha una sèrie de qüestions que ens afecten i que ens limiten com a dones, deixant-nos sempre a un marge de la mateixa societat", acaba el comunicat del Col·lectiu Feminista d'Onda.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.