El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Domingo, 3 de marzo de 2024

Patricia Campos, protagonista dels actes a Onda contra la violència de gènere, que ja han començat

15/11/2018 | 08:47 h
Comentarios
0

(40 fotos i un vídeo) L'Ajuntament d'Onda ha organitzat per a aquest mes de novembre la campanya ‘Posiciona’t contra la Violència de Gènere’, que ja s'ha iniciat aquest dilluns, dia 12, amb tres activitats.

De matí, les dones de l'Associació Multilabors Onda van penjar abraços teixits amb llana, acompanyades per l'agent d'Igualtat de l'Ajuntament, Patricia Calvo García.

Aquesta i l'agent de la Policia Local especialitzat en violència de gènere, Enric Borràs, van fer una xerrada al migdia a l'alumnat del curs forestal organitzat per la Creu Roja.

De vesprada, al pavelló Víctor Cabedo Carda, va començar el taller gratuït d'autoprotecció i defensa personal, impartit per l'anterior i el seu company a la Policia Local Juan Chiva.

Fins al pròxim 24 de novembre, el consistori realitza diferents activitats per a conscienciar, prevenir i sensibilitzar sobre la violència de gènere. La principal novetat d'enguany és la xarrada de Patricia Campos Domènech, l’ondera més internacional, amb la qual fomentarà la igualtat de drets a través de l'esport. Asensio Blaya Martínez, regidor d'Igualtat, ha explicat que “amb aquesta campanya ens dirigim a persones de diferents edats amb l'objectiu de prevenir i conscienciar sobre aquesta xacra social que ha de ser una de les grans preocupacions de totes les institucions. Pretenem posar el nostre gra d'arena en aquesta lluita, sempre dins de les possibilitats del nostre consistori”.

Durant el mes, també es realitzaran xarrades als alumnes de sisè de Primària i Secundària, impartides per la Policia Local i l'Agent d'Igualtat. El dimarts 20 de novembre se celebrarà la inauguració del programa formatiu SARA de la Creu Roja. Els escolars també podran visualitzar curts temàtics contra aquest tipus de violència el dijous 22 de novembre i per a aquesta activitat es necessita una inscripció prèvia.

Un dels actes més destacats d'aquesta campanya és la presentació del projecte ‘Supera-t’ de Patricia Campos Domènech, primera dona pilot de reactors de les Forces Armades i ex entrenadora de futbol a Estats Units. Aquest esdeveniment cerca fomentar la igualtat de drets a través de l'esport amb una xarrada inspiracional i motivadora en la Casa de la Cultura a les 11 hores. Patricia comptarà amb la col·laboració d'un altre onder exemple de superació, el ciclista professional del BH-Burgos, Óscar Cabedo Carda. Una vegada finalitzat, es jugarà un partit de futbol en La Cossa.

Blaya ha afirmat que “l'equip de govern que lidera l'alcalde Ximo Huguet té entre les seues finalitats de política social la prevenció i sensibilització de la violència de gènere. Per aquest motiu està adherit al programa de seguiment VIOGEN i realitza diverses accions de conscienciació contra aquest tipus de violència al llarg de l'any, com per exemple, durant la Fira d’Onda” i ha afegit que “durant aquests dies l'Ajuntament està repartint adhesius i vinils als comerços i veïns d'Onda, per a augmentar la difusió d'aquesta campanya i que més persones se sumen a la lluita d'aquesta causa”, segons acaba transcrivint una nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre