El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Domingo, 3 de marzo de 2024

La Generalitat valora situar la futura residència de majors a un solar del barri ‘Monteblanco’, segons l’Ajuntament, mentre el PP la qualifica de “falsa promesa”

09/11/2018 | 08:33 h
Comentarios
1

L'Ajuntament d'Onda ha obtingut una resposta positiva per part de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a, possiblement, situar la futura residència per majors comarcal al costat del Centre de Formació municipal 'Monteblanco', segons indica una nota municipal.

"Els serveis tècnics de la Direcció general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència veuen amb bons ulls aquesta ubicació i a partir d'ara se cercaran els requisits i les fórmules per a dur a terme la construcció d'aquest centre tan necessari", afegeix la nota.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, ha explicat que “hem oferit diversos solars a la Conselleria per a la futura residència i aquest és l'únic que complia amb els requisits, ja que ha de tenir aproximadament 5.000 metres quadrats. Tenim clar que és una necessitat i anem a seguir insistint perquè siga una realitat al més prompte possible amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, que és qui té competències en la matèria. Entre totes les administracions hem de concretar ara la fórmula per a la construcció d'un centre d'aquestes característiques que podria tenir una capacitat per a 80 places, totes elles de titularitat pública”, segons transcriu la nota.

Les dades indiquen que a Onda hi ha 4.134 persones majors de 65 anys d'un total de 25.028 habitants, que sumats als quasi 4.000 que existeixen en la comarca i zona d'influència de la ciutat “posen de manifest la necessitat d'una residència d'aquestes característiques. Cal destacar que des que va donar inici la legislatura, la construcció d'aquest centre ha sigut una reivindicació de l'equip de govern cap a la Conselleria i que sempre hem tingut una bona resposta sobre aquest tema”, ha indicat Huguet, en transcripció de la nota.

L'alcalde ha conclòs dient que “ara haurem de valorar les formes més adequades per a la seua construcció i treballar conjuntament amb Conselleria perquè aquest centre siga una realitat amb l'objectiu d'augmentar la qualitat de vida dels ciutadans d'Onda”, acaba transcrivint la nota.

'Falsa promesa', segons el PP

Quasí dos hores abans que arribara la nota de l'Ajuntament als mitjans de comunicació, el PP municipal havia remès la nota següent:

"El Partit Popular d'Onda ha denunciat avui “les falses promeses” de PSOE i Compromís respecte a la construcció d'una residència de la tercera edat en la ciutat. El passat 10 d'octubre de 2017 la vicepresidenta Mónica Oltra i l'alcalde Ximo Huguet “van fer el que millor saben fer: fer-se fotos i anunciar una residència de la tercera edat”. Però ni en els pressupostos de 2018, ni en els de l'any 2019 s'han contemplat ni un euro per a la construcció d'aquesta infraestructura social.

La regidora del Partit Popular, Inma Alós, ha explicat que “les promeses es tornen a quedar en una foto per als mitjans perquè en els pressupostos de l'any que ve només apareix pagar una obra que ja han fet i que, per cert, no compleix les expectatives”.

Segons el parer de l'edil popular “la nova residència és una necessitat i hauria de ser una prioritat i PSOE i Compromís d'Onda haurien de tornar a posar-se sota el focus i explicar per què no compleixen amb els seus anuncis”.

La regidora considera que “aquesta és la legislatura perduda ja que en quatre anys no s'ha millorat en gens la qualitat de vida dels onders, al contrari, s'han aplicat retallades en les ajudes socials del PP”. “Excepte pujar impostos, com l'IBI o el tasazo de les brosses, l'única cosa que han fet ha sigut aplaudir la construcció d'un nou macro abocador i una incineradora d'animals”, lamenta Inma Alós, segons transcriu la nota la nota del Grupo Municipal Popular.

Comentarios:
1
Anónimo
09/11/2018 | 12:41 h
#
Cuando esté en marcha, me lo creeré. Mientras, el papel es muy sufrido... ¡Buenos días!
TU COMENTARIO
Nombre