El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 26 de febrero de 2024

‘L’alta participació i la tranquil·litat’ marquen el balanç de la Fira d’Onda, segons l’Ajuntament

30/10/2018 | 19:50 h
Comentarios
0

(5 fotos) L'Ajuntament d'Onda fa un balanç 'molt positiu' de la Fira 2018 quant a la seguretat i participació.

La tinent d'alcaldia de Seguretat Ciutadana, Mari Carmen Aguilella Garcia, ha destacat que “han sigut deu dies intensos d'unes festes amb una alta participació, però al mateix temps podem afirmar que han sigut unes celebracions segures i sense incidències de gravetat. Des de l'equip de govern que dirigeix l'alcalde Ximo Huguet volem donar les gràcies a les Forces de Seguretat destacant la labor de la Policia Local, a les brigades de neteja i a les de via pública, per fer que unes festes com aquestes, que es viuen majoritàriament al carrer, hagen transcorregut en aquest bon ambient”. Així mateix, ha mostrat el seu agraïment als membres de Protecció Civil i als voluntaris municipals per la seua altruista col·laboració en diferents actes, fent que siguen possibles”.

D'altra banda, Aguilella ha ressaltat “la coordinació amb el departament de Festes, que dirigeix el regidor Asensio Blaya Martínez, que ha sigut total. Aquesta bona organització i planificació ha ajudat al fet que tot transcórrega amb la màxima normalitat possible, malgrat que ha sigut una de les setmanes més participatives que es recorda”, i ha afegit que “estem molt satisfets també amb les campanyes que s'han engegat des del consistori per a la conscienciació ciutadana”.

A més, Aguilella ha assenyalat el bon comportament de la ciutadania i la paciència que la majoria ha tingut durant les festes, destacant que “s'han vist reduïdes les queixes pels casals respecte a l'any passat, arribant a descendir en un 50% respecte a les denúncies que es rebien l'any 2011 i 2012, i hem vist també un descens en els actes vandàlics. Aquestes dades són molt positives i indiquen que hi ha una major conscienciació ciutadana, doncs dels més de 400 casals que hi ha registrats a Onda cap ha rebut ordre de tancament”.

Per la seua banda, el Comissari Cap de la Policia Local d'Onda, Miguel Ángel Izquierdo Medrano, ha ressaltat la col·laboració amb la Policia Autonòmica i amb la Guàrdia Civil que ha sigut molt fluïda  i ha garantit la seguretat dels actes més multitudinaris com puguen ser els taurins o els musicals. Així mateix, en el balanç cal lamentar com a incidents destacables l'agafada que es va produir en un acte taurí i l'incendi que es va produir en un dels casals per una gamberrada.

“Tenim una Policia Local que ha actuat de forma proactiva al llarg de totes les festes. És a dir, ha estat molt present en els carrers, amb un treball de prevenció i seguretat, actuant i abastant tots els requeriment pels quals han sigut sol·licitats. Aquesta ha sigut en gran part la causa de les bones xifres de seguretat d'aquesta edició de la Fira d’Onda”, ha explicat Izquierdo. No obstant açò, ha hagut de lamentar “que hi haja hagut més denúncies per orinar en la via pública, malgrat que hi havia més Wcs portàtils que altres anys. Aquest augment es deu a una campanya especial de vigilància sobre aquest tema duta a terme per agents de paisà i sol·licitada per nombrosos veïns. Esperem que la gent es consciencie cada vegada més en aquest i altres aspectes de caràcter incívic que generen molèsties”. Finalment, Izquierdo ha conclòs dient que “hem de ser crítics amb aquests ciutadans i les seues conductes i seguir treballant per a trobar la manera de reduir-les a la mínima expressió”.

En conclusió, l'Ajuntament ha apreciat la massiva afluència de veïns i visitants en el 150 aniversari de la Fira, amb activitats per a tots els públics i edats, destacant el bon  comportament general. Les ganes de gaudir amb correcció i respecte, han fet d'aquestes festes una de les més participatives, globals i sobretot integradores dels últims anys.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre