El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 29 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda habilitarà punts violeta durant la Fira

15/10/2018 | 14:30 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda habilitarà punts violeta durant la Fira en diversos llocs del casc urbà, dins de la campanya ‘No és no’, amb l'objectiu de prevenir les agressions sexuals, augmentar la seguretat de les dones, conscienciar i informar.

El regidor de Festes, Igualtat i Joventut, Asensio Blaya Martínez, i Adela Moliner Sánchez, jove d'Onda responsable del programa provincial Dona de Creu Roja, han explicat en roda de premsa que “volem garantir l'oci segur i que les dones no tinguen limitada la seua llibertat de moviment o el seu dret a gaudir de la festa allà on vulguen per por de ser assetjades o agredides sexualment”.

Els punts violeta es creen amb la col·laboració de Creu Roja i seran atesos per professionals especialistes. Estaran situats en llocs i hores de major afluència durant les festes, concretament a la Plaça Espanña i el Pavelló Víctor Cabedo durant els dies 20, 25 i 27 d'octubre. Així mateix, l'Ajuntament distribuirà material publicitari de la campanya per tota la ciutat, com cartells i adhesius per a establiments, i repartirà polseres i motxilles.

"Els punts violeta són espais on se sensibilitza al públic, i s'atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista. La seua finalitat és conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones, lliures d'assetjament i humiliació masclista. Onda se suma així a la iniciativa promoguda per l'Institut de les Dones de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, ha dit Blaya a la roda de premsa.

Una altra acció que l'Ajuntament duu a terme és la visita d'una psicòloga i membres de la Policia Local als casals d'Onda per a explicar a les penyes la campanya ‘No és no’ i la de ‘Cuida’t’, que tracta de conscienciar sobre consum d'alcohol i drogues. "Fins al moment han visitat 72 locals de festes i en els pròxims dies continuaran amb més visites perquè la campanya arribe a un màxim de persones possibles i tractar d'aclarir els seus dubtes, ha afegit el regidor de Festes, Igualtat i Joventut.

Blaya ha afirmat que “malgrat els avanços obtinguts en l'àmbit legislatiu sobre violència masclista, està pendent el canvi a nivell real, per aquest motiu tractem de sensibilitzar sobre la importància de la resposta ciutadana contra les agressions sexistes, fomentant la implicació activa de la societat”.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.