El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda prepara dues campanyes mediambientals per al mes de setembre

26/08/2018 | 11:50 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda està preparant dues accions de sensibilització i conscienciació per al pròxim mes de setembre, "una sobre la importància de reciclar i d'utilitzar tots els mitjans disponibles pel consistori per a dur a terme una recollida de residus sòlids urbans (RSU) i l'altra per a resoldre dubtes sobre els possibles efectes d'algunes eines o productes d'ús continu", segon destaca una nota municipal, que continua així:

"El tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, ha explicat que “l'equip de govern que dirigeix l'alcalde, Ximo Huguet, tenim molt clar que la conscienciació és una de les eines que tenim al nostre abast per a construir una ciutat més saludable i respectuosa amb el medi ambient entre tots.  Per açò, anem a engegar aquestes iniciatives que han de servir perquè els onders coneguen la millor manera per a tenir una ciutat més sostenible i amb major qualitat de vida”.

La primera de les campanyes cofinançada amb els Fons Feder de la Unió Europea, obtinguts gràcies a l'Estratègia de Desenvolupament Urbana Sostenible i Integrada (EDUSI) que va elaborar l'equip de govern a l'inici de la legislatura, pretén conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de mantenir neta i ordenada la nostra ciutat, evitant males praxis que vénen succeint-se. Així, s'incidirà en la necessitat de reciclar més en origen, en la prohibició d'acumular residus en llocs no habilitats a aquest efecte i, per descomptat, es posarà l'accent en tots els serveis que ofereix l'Ajuntament als seus veïns i que es podrien utilitzar més i millor per a optimitzar els recursos.

La següent campanya està enfocada a la resolució de dubtes sobre possibles efectes secundaris de productes o eines que utilitzem en l'era tecnològica. Per exemple, de quina manera afecta una antena de telefonia o què passa amb els components del nostre mòbil una vegada acabada la seva vida útil, entre moltes altres coses. Al mateix temps, es resoldran dubtes concrets que es puguen plantejar, ja que els ponents seran persones de reconegut prestigi acadèmic vinculades a les associacions de protecció del medi ambient, com a 'Ecologistas en Acción', 'Fundación Alborada' i 'Hogar sin tóxicos'. Badenas explica que “aquesta és una acció que es repeteix per segon any consecutiu, fruit del treball conjunt de l'equip de govern i el regidor de OSSP, Manuel Escrig. Aquestes jornades estaran obertes a tots els públics els dies 29 i 30 de setembre i es realitzaran a la Casa de la Cultura”, acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament d'Onda.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.