El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 20 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda reforça l’atenció a menors i adolescents

21/08/2018 | 23:19 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha reforçat l'atenció a menors i adolescents amb un departament que es denomina Equip Específic d'Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA).

La tinent d'alcaldia de Política Social, Mari Carmen Aguilella Garcia, ha indicat  que “aquest equip té caràcter interdisciplinari, és d'àmbit municipal, i són el Serveis Socials d'Atenció Primària Bàsica els encarregats de la derivació de les intervencions que consideren pertinents. En l'equip de govern que dirigeix l'alcalde, Ximo Huguet, tenim molt clar que cada ciutadà compta per a nosaltres, especialment els menors i adolescents que  són alguns dels col·lectius de població més vulnerables, per açò reforcem aquest servei d'atenció”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament, que continua així:

"L'ajuda rebuda per a aquest servei s'ha incrementat fins als 32.930 euros de l'actualitat, respecte als 20.256 euros de la passada legislatura, i l'objectiu és la intervenció, per part de professionals especialitzats, amb xiquets, xiquetes i adolescents i que es troben en situació de vulnerabilitat, risc (amb o sense declaració), desemparament o amb mesures jurídiques de protecció, i amb quantes altres persones es considere necessari intervenir per a aconseguir l'o els objectius establits en el pla de treball. Les actuacions dins de la intervenció de l'EEIIA podran ser individuals, familiars o grupals i es realitzaran a través de les tècniques d'orientació psicosocial, mediació i psicoteràpia, no sent la majoria d'edat dels menors en cap cas motive de finalització de la intervenció si aquesta anara necessària. El servei té com a principis rectors l'interès suprem del menor, el principi d'intervenció mínima i el respecte als drets i necessitats bàsiques de les unitats familiars.

Aguilella ha explicat que “tenim com a objectiu afavorir estratègies i recursos personals d'autoprotecció, factors de resiliència i eficàcia relacional en els xiquets i adolescents atesos, reforçar la capacitat relacional de la unitat familiar incloent la relació conjugal, patern/matern-filial i generar pautes de criança adequades i establir dinàmiques de treball en xarxa amb tots els sistemes implicats” i ha conclòs  dient que “aquesta és una nova mostra de l'aposta de l'equip de govern d'Onda per construir la ciutat entre tots sense deixar a ningú en el camí”, acaba transcrivint la nota.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.