El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda aconsegueix una ajuda de 22.537 euros per a l’adequació del Molí de la Reixa

13/08/2018 | 14:46 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha aconseguit una subvenció de la Generalitat, a través de Turisme, de 22.537 euros per a la millora i adequació del Molí de la Reixa i la seua conversió en un centre d'interpretació sobre el patrimoni natural.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, ha afirmat que “aquesta és una nova demostració del bon treball que s'està duent a terme des de l'àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d'alcalde Ángel Badenas, per a millorar les infraestructures i el patrimoni turístic de la nostra ciutat i l'ajuda se suma a les diverses col·laboracions que estem mantenint en aquest aspecte amb l'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat. Des de l'inici de legislatura, hem dut a terme múltiples gestions perquè les altres administracions s'impliquen en el creixement d'Onda amb col·laboracions econòmiques en els projectes de la localitat, sent el màxim exponent els 5 milions d'euros de Fons Feder de la Unió Europea que arribaran en inversions gràcies a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que desenvolupem a l'inici del nostre govern”, segons transcriu una nota de la l'Ajuntament, que continua així:

"Cal recordar que l'Ajuntament d'Onda va licitar per 50.000 euros l'adequació del Molí de la Reixa. Es pretén convertir aquest edifici en un centre d'interpretació, reforçant la imatge de porta d'entrada a la Serra d'Espadà, meravellós entorn natural que se situa en el terme municipal i en les poblacions que ho envolten. Aquesta infraestructura, que passarà a denominar-se ‘Onda Natura’, vindrà a sumar-se al ja atractiu patrimoni local i atraurà a molts més visitants a la zona, potenciant el turisme natural en la localitat. A més, aquest projecte cerca recuperar un edifici, com el del Molí de la Reixa, que va ser declarat Monument Històric Artístic en 1978 i Bé d'Interès Local en 1982 i que durant l'anterior legislatura va quedar “oblidat” després del trasllat de l'oficina de turisme al centre històric. Així, “després d'aquesta iniciativa del tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Pastor, anem a construir un centre per a posar en coneixement dels onders i els visitants les grans rutes i zones visitables que existeixen a la Serra d’Espadà i que fins ara poden haver passat desapercebudes per a molta gent, però que els que les coneixem sabem que són un patrimoni que pot tenir un gran atractiu”, ha explicat Huguet.

Finalment, l'alcalde ha indicat que “l'aposta d'aquest equip de govern pel turisme sostenible ha sigut clara des del primer moment. Estem recuperant i potenciant el gran patrimoni que té Onda per a mostrar-ho al món. Sabem que les xifres de visitants estan augmentant per les gestions que hem dut a terme i anem a seguir treballant perquè continuen en aquesta línia perquè el turisme significa economia per a molts negocis de la localitat i es pot traduir en un augment de la qualitat de vida de la ciutadania”, acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.