El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

El Ple de l’Ajuntament d’Onda aprova el segon pla d’Igualtat

09/08/2018 | 18:09 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha aprovat  aquest dimecres en el ple ordinari d'agost el segon pla d'Igualtat "per a incorporar a la gestió municipal aquestes polítiques de gènere per a l'organització del consistori i el seu funcionament", segons indica una nota municipal, que continua així:

"L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “aquest segon pla que ha desenvolupat l'àrea d'Igualtat que dirigeix el regidor Asensio Blaya ha estat consensuat amb diferents actors socials que tenen implicació directa amb l'administració local i contempla 47 mesures, d'incorporació transversal, en matèria d'igualtat. Des que vam accedir a l'equip de govern, hem gestionat donant prioritat a la inclusió social, per açò hem dut a terme multitud d'iniciatives en aquesta adreça per a construir la ciutat que volem entre totes i tots”.

Així, el pla contempla aquestes accions que afecten a l'organització municipal, contractació pública, accés, classificació, formació, promoció professional, retribucions, conciliació de la vida personal, laboral i familiar i promoció de la coresponsabilitat, salut laboral i prevenció i acció davant l'assetjament sexual laboral i assetjament per raó de sexe, violència de gènere o pertànyer al col·lectiu LGTBI. Aquest pla té una aplicació en els pròxims quatre anys i s'ha dut a terme una primera fase de diagnòstic de la situació, per part de la Fundació Isonomía de la UJI al costat dels treballadors municipals. Posteriorment, ha sigut la comissió d'Igualtat, que es va constituir al març del 2011, la que ha dut a terme el disseny del pla.

Huguet ha conclòs dient que “hem aprovat aquest pla perquè pensem que és una bona manera de treballar per la igualtat efectiva en el consistori. Encara que el diagnòstic és bastant positiu queden moltes coses que millorar i anem a treballar durament per a fer-ho possible. És un convenciment d'aquest equip de govern i no anem a escatimar esforços a dur a terme polítiques en benefici de la igualtat sempre dins de la mesura de les nostres possibilitats”, segons acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.