El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda millora l’accessibilitat al castell i el vídeo explicatiu “per a fer-lo més inclusiu”

08/08/2018 | 21:13 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha millorat el vídeo explicatiu del Museu d'Història Local del Castell "per a fer-lo més inclusiu, en un projecte global d'accessibilitat per a tot el recinte". La projeció es feia ja en diversos idiomes, però ara també es fa en llengua de signes i amb subtítols "amb l'objectiu de fer arribar a tots els visitants el valor d'aquest important recurs patrimonial d'Onda", segons indica una nota municipal.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer Sánchez, acompanyat pel tinent d'alcaldia de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas Donís, i la primera tinent d'alcaldia, Mari Carmen Aguilella Garcia, ha visitat el castell d'Onda, a dos dies del començament de la Fira Medieval, i ha comprovat de primera mà les accions que es desenvoluparan per a millorar els accessos al castell per a crear un itinerari accessible que permetrà el pas a l'alcassaba des de la porta del fortalesa passant pel Museu amb una inversió de 145.000 euros, que destinarà la Generalitat a través de Fons Feder.

Badenas ha explicat que “des de l'Ajuntament estem adherits al Codi Ètic del Turisme Valencià i ho hem plasmat en un projecte per al nostre major reclam turístic. Aquestes accions ens van a posar en la primera línia de castells accessibles perquè pensem en totes les persones que vénen a gaudir del gran patrimoni natural i cultural de la nostra ciutat”, segons transcriu la nota, que toniua així:

Per la seua banda, Colomer ha destacat “l'aposta d'Onda pel turisme inclusiu i accessible, en sintonia amb els valors del Codi Ètic que ara s'han integrat en la nova llei d'Oci, Turisme i Hospitalitat. Atendre a aquest segment de la demanda que és el de les persones amb diversitat funcional és una obligació ètica i moral i també interessant des del punt de vista econòmic” i ha afegit que “des del nostre departament hem col·laborat estretament amb Onda per a engegar el projecte d'accessibilitat i volem agrair i felicitar a aquest Ajuntament pel treball que s'ha fet per a fer de l'hospitalitat una bandera, que a més de ser èticament responsable, també és un avantatge competitiu”.

Badenas ha conclòs que “en el castell, al llarg del temps, s'han dut a terme molts treballs, sobretot de recuperació. Però ara la nostra aposta és per millorar un altre tipus de qüestions que ho facen més fàcil de visitar per a totes les persones que així ho desitgen. Anem a seguir sol·licitant l'ajuda de totes les administracions, que sempre s'han implicat amb aquest monument i volem agrair a Francesc Colomer i tot el seu equip que hagen apostat per Onda tal com ho porten fent des del principi de legislatura. Per a aquest equip de govern el turisme és una important font de dinamització econòmica i ho vam demostrar des del primer dia que vam accedir al càrrec i anem a seguir treballant per potenciar que les visites a la nostra localitat, a més d'augmentar en nombre, augmenten en qualitat i tinguen una bona experiència, ja que la millor publicitat del nostre patrimoni és la que es realitza per un visitant satisfet”, acaba transcrivint la nota dee l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.