El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda congela el tipus impositiu de l’IBI per a enguany, segons l’equip de govern

07/08/2018 | 17:18 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha congelat el preu a pagar en 2018 corresponent a l'Impost de Béns Immobles (IBI) i es manté en el 0,72%, idèntica quantitat que es va pagar en 2017 i en 2016, "però suposarà un pagament d'un 10% menys que en 2015 i un 20% menys que en 2014", segons indica una nota municipal.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, afirma que “hem dut a terme una gestió responsable dels recursos municipals que ens permet mantindre aquest tipus impositiu i que els veïns d'Onda paguen molt menys pels seus béns immobles que el que pagaven en l'anterior legislatura. A més, ho hem fet reduint el deute, que, si les previsions es compleixen, enguany acabarà a menys de la meitat que en el 2015. Tot açò, incrementant els serveis que oferim a la ciutadania des de l'Ajuntament i aconseguint una xifra rècord d'inversions en l'última dècada”, segons transcriu la nota, que continua així:

Huguet comenta que “l'àrea d'Hisenda de l'Ajuntament d'Onda, que dirigeix la regidora Silvia Cerdà, ha dut a terme una gestió econòmica que ha permès executar aquests pressupostos i no augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans. Però, tot açò s'ha aconseguit complint amb la Llei d'Estabilitat Pressupostària que va imposar el Govern d'Espanya sota el mandat del Partit Popular i que es va incomplir a la fi de la legislatura passada, per la qual cosa vam haver de realitzar un pla econòmic financer concorde a la realitat actual que han d'afrontar els onders. Malgrat tot, durant aquesta legislatura, moltes propietats que estaven tributant com a urbanes han passat a tributar com a rústiques, són aquelles zones urbanitzables no detallades a les quals els ha afectat amb una rebaixa considerable de la quota de l'impost”.

Finalment, l'alcalde explica que “és una màxima d'aquest equip de govern que la ciutadania contribuïsca amb el mínim possible a la gestió municipal. Sabem que la principal via d'entrada de fons al consistori és l'Impost de Béns Immobles, però no volem que siga l'única, per açò hem estat en contacte directe amb altres administracions perquè aquest descens de la pressió fiscal no es veja repercutit en el pressupost ni en les inversions que es duen a terme en la localitat, així, des de l'inici de la legislatura hem aconseguit diverses inversions com els Fons Feder de la Unió Europea que, gràcies a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que elaborem a l'inici de la legislatura, destinaran 5 milions d'euros per a la transformació sostenible de la ciutat” acaba transcivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.