El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda aconsegueix 15.164,84 euros per a promocionar el valencià

06/08/2018 | 22:29 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha aconseguit 15.164,84 euros de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a promocionar el valencià al municipi. La subvenció ha augmentat un 20% respecte a 2017, seguint la tendència dels últims anys.

El tinent d'alcalde de Cultura i Dinamització Lingüística, Lluís Pastor Catalan, ha afirmat que “estem satisfets per l'increment de l'ajuda, que es veurà reflectit en noves activitats i serveis per a tots els onders” i ha afegit que “des del consistori seguirem treballant per a aconseguir aquest tipus se subvencions i normalitzar l'ús normatiu del valencià”, segons trasncriu una nota de l'Ajuntament, que continua així:

"Com a novetat, l'Ajuntament realitzarà cursos per a funcionaris sobre llenguatge administratiu, igualitari i manual d'estil, i proporcionarà agendes escolars també per a alumnes de 1º i 2º de Primària. A més, l'àrea de Dinamització Lingüística ha elaborat un Projecte de Normalització lingüística per a l'Ajuntament, que desenvoluparà durant els tres pròxims anys.

Les noves campanyes que durà a terme seran sobre acolliment lingüístic a persones nouvingudes, el desdejuni saludable per a l'alumnat d'Infantil i de Primària i ‘Valencià per a la igualtat’, en el qual es lliurarà una guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració. Finalment, amb la campanya AVIVA Onda, l'Oficina de Promoció del Valencià estarà a la disposició de la ciutadania per a l'elaboració de materials d'empreses, comerços, associacions, ONG, colles, etc, en valencià.

“Hem mantingut algunes de les accions que hem realitzat en anys anteriors com la retolació de carrers en valencià o la promoció de la campanya de rebaixes. A més, s'ha ampliat el racó de l'aprenentatge, on es pot trobar tot el material necessari per a preparar els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. Així mateix, seguim apostant per activitats culturals en valencià com el 9 d'octubre, la Fira del Llibre, obres de teatre i concerts de música, per a augmentar l'oferta cultural de la ciutat”, ha conclòs Lluís Pastor, segon acaba transcrivint la nota municipal.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.