El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda adjudica la reurbanització de la plaça de la Sinagoga per 389.217,61 euros

02/08/2018 | 15:29 h
Comentarios
0

L'empresa Licuas SA serà l'encarregada de reurbanitzar la plaça de la Sinagoga d'Onda amb un pressupost de 389.217,61 euros, quasi 70.000 euros menys que el preu màxim establit, segons destaca una nota de l'Ajuntament, que continua així:

"Un total de 12 empreses han optat a aquestes obres en el procés de licitació. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, afirma que “volem que la ciutadania puga gaudir d'aquesta plaça al més prompte possible, per la qual cosa tractarem que la concessionària puga començar les obres com més prompte millor i finalitzar amb les molèsties que s'hagen pogut ocasionar, sobretot, als habitants de la zona en aquest últim any. Hem treballat molt en aquest projecte, sent respectuosos amb els tràmits i amb el patrimoni perquè volem fer les coses bé i que siguen d'utilitat per als onders”.

Les accions que es realitzaran en la plaça és la creació d'una plataforma de fusta sobre una part de la Sinagoga, que podrà ser transitable per als vianants, mentre que la part de baix podrà ser visitada accedint des de les escales medievals o una rampa. També s'augmentarà la superfície de circulació dels cotxes i es crearà una graderia. Però a més, el consistori instal·larà vegetació, reg per degoteig, mobiliari urbà com a cadires plegables i noves lluminàries. L'alcalde ha indicat que per al projecte “hem tingut en compte les mesures que han sol·licitat els veïns de la zona, que són els principals afectats, i que la Generalitat ha acceptat, perquè la ciutadania compta per a aquest govern”.

“Aquest tipus de troballes augmenta la riquesa patrimonial de la ciutat i atraurà el turisme a la ciutat el que demostra que Onda està en un enclavament envejable i amb història, que compta amb molts recursos per a ser una ciutat turística en la qual passar més d'un dia, beneficiant l'economia local” i ha afegit que “la plaça també es convertirà en una zona de la qual la ciutadania podrà gaudir i que fins a aquest moment es trobava degradada”, ha explicat  Ximo Huguet, segons acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.