El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 21 de junio de 2024

Clausurat a Onda el Programa SARA per a la inserció sociolaboral de dones en la ceràmica

19/06/2018 | 14:19 h
Comentarios
0

El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d'Onda ha acollit aquest dilluns, 18 de juny, la clausura del Programa SARA, que ha tingut com a objectiu la inserció laboral de dones en situació de dificultat social (immigrants, víctimes de violència de gènere, pertanyents a família monomarental, majors de 45 anys, etc.)

L'acte l'han presidit la tinent d'alcaldia de Política Social, Mari Carmen Aguilella Garcia;  l'agent municipal d'Igualtat, Patricia Calvo García; el vicepresident provincial de Castelló de Creu Roja, Antonio Fayos; la tècnica d'Ocupació de Creu Roja, Úrsula Nebot Prat; i el director del Museu del Taulell, Vicent Estall i Poles.

Aguiella ha sigut l'encarregada de lliurar els diplomes a les 25 dones que s'han beneficiat d'aquesta formació que les ha permès augmentar la seua empleabilitat en el sector del taulell. “Des de l'equip de govern estem fent tot el possible per a afavorir la inserció laboral, especialment entre els col·lectius més vulnerables. I, a través d'accions com aquesta, millorem la qualitat de vida d'aquestes dones onderes, mitjançant una millor capacitació per l'ocupació. Han sigut nou mesos de programa que han inclòs un itinerari formatiu complet i, a més, s'ha fet un acompanyament a les dones per a la seva inserció laboral”'Ajuntament, segons indica una nota municipal, que continua així:

"Concretament, la formació ha constat d'un conjunt de classes teòriques, que s'han realitzat al Museu del Taulell, i de visites i pràctiques en empreses. El Programa SARA s'ha materialitzat en tres fases principals: una primera fase de Taller de Motivació Personal cap a l'Ocupació, que va tenir lloc de desembre de 2017 a gener de 2018 i que va comptar amb continguts d'autoconeixement, perfil competencial i marca personal, intel·ligència emocional, autoestima i apoderament, gestió del temps, anàlisi del mercat laboral, el currículum i l'entrevista de treball, ús del mòbil per a la cerca d'ocupació, entre uns altres. La segona fase, centrada en el curs de “Operacions Bàsiques amb Equips Automàtics en Indústries Ceràmiques”, que s'ha realitzat de gener a maig d'enguany, amb 70 hores de formació a aula i 100 hores de pràctiques en empreses del sector ceràmic. I, finalment, durant tot el Programa les participants han rebut orientacions individuals per a establir el seu pla de millora i acompanyar-los en la seva cerca d'ocupació, així com sessions específiques per a la millora de les seves competències (comunicació, treball en equip, iniciativa, qualitat en el treball, resolució de conflictes…).

Cal recordar que el programa SARA està finançat està finançat per l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través del cofinançament del Fons Social Europeu en el seu Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social per al període 2014-2020. En aquesta iniciativa, Creu Roja ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Onda, qui ha posat tots els recursos necessaris per a dur a terme aquest programa", acaba la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.