El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 29 de abril de 2024

El PP d’Onda planteja una consulta popular sobre l’ampliació de l’abocador de Reciplasa

08/06/2018 | 06:39 h
Comentarios
0

El PP d'Onda ha poposat una consulta popular "perquè siguen els onders els que decidisquen si volen que per tercera vegada s'instal·le un abocador de residus d'Onda i que no siga una decisió dels socialistes i els seus socis com ha ocorregut en altres ocasions. Aquest tercer 'macro abocador' supera els 1,3 milions de litres cúbics i estaria en funcionament fins a l'any 2040", segons ha dit en roda de premsa Carmina Ballester Feliu, portaveu del Grupo Popular a l'Ajuntament.

Per a açò, el PP iniciarà aquest dissabte, de 10 a 12 hores a la plaça d'Espanya, una recollida de signatures "perquè siguen els veïns d'Onda els que decidisquen sobre el nou 'macro abocador', ja que són els ondenses els que després suporten les olors, el tenir un abocador a les portes de casa, els problemes de salut i el tràfic de camions. Les dimensions d'aquest nou abocador equivalen a cinc camps de futbol amb 42 metres d'alt, tot ple de brosses de la resta de municipis de la província", afegeix Ballester.

"L'engegada del primer abocador d'Onda ja va ser una decisió en solitari del Partit Socialista, el segon abocador va ser una decisió en 2009 del PSOE i els seus socis de govern i ara sabem que volen engegar un tercer 'macro abocadorr' i instal·lar, a més, una planta per a incinerar animals i no és lògic que prenguen la decisions en solitari els partits democràtics. Seria més just i democràtic que els ondenses puguen opinar”, diu també la pataveu municipal del Grup Popular.

Amb la recollida de signatures, el PP vol forçar que es convoque una consulta popular amb urnes sobre l'abocador, tal com es contempla en la pròpia Constitució. “Pensem que els ondenses ja hem sigut prou solidaris amb aquest tema i si som els afectats, ens han de consultar”, assenyala també Ballester.

"Cal recordar que en 2009 es va colmatar el primer abocador, que en 2013 el PP va tancar el segon i va vetar la construcció d'un altre abocador a Onda. Però ara, de nou amb el PSOE i els seus socis es reprèn un tercer 'macro abocador'. És curiós que els que tant s'omplen la boca parlant de participació i de la seua preocupació pel medi ambient ara decidisquen açò sense consultar amb ningú”, indica així mateix Ballester.

"Si no es paralitza, al juny de 2019 està prevista la construcció d'aquest 'macro abocador' i la planta d'incineració animal. Per a açò, els populars eixirem al carrer durant tot un any els dissabtes de 10.00 a 12.00 hores en diferents punts d'Onda per a arreplegar signatures i, per descomptat, en la seu del PP es pot també signar per a promoure aquesta consulta", conclou la portaveu del Grup popular a l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.