El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 4 de mayo de 2024

El PP d’Onda recollirà firmes perquè es mantinga la presó permanent revisable

03/05/2018 | 05:16 h
Comentarios
1

(10 fotos) "Els veïns d'Onda tenen l'oportunitat de sumar-se a la campanya de recollida de signatures que han iniciat les famílies de víctimes perquè es mantinga en vigor la presó permanent revisable que es va aprovar en 2015 i que compta amb el 80% de suport dels espanyols, ja que PNB, PSOE, Units Podem, ERC, PDC i la majoria dels partits nacionalistes van sol·licitar derogar-la. Entre els partits que van estar a favor de mantenir aquesta figura legal estaven únicament el PP i UPN", indica una nota del Partit Popular local.

Es podran recollir i lliurar fulles de signatures tots els dies en la seu del PP Onda, a l'avinguda del País Valencià i en taules informatives que el dissabte 5 de maig s'instal·laran en l'avinguda de Montendre i la plaça d'Espanya.

A més, divendres 27 d'abril s'ha celebrat una xarrada oberta entorn de la presó permanent revisable que ha comptat amb la presència del president de la Comissió de Justícia del Senat i senador per Castelló, Manuel Altava Lavall, qui ha posat en relleu "la importància d'aquesta figura dins de la Justícia espanyola, que es va introduir en 2015 en el Codi Penal i es limita a casos molt greus. No obstant açò, els presumptes progressistes, per interessos electorals, a Espanya han decidit boicotejar aquesta figura que persegueix la reinserció i que reforça la seguretat i la llibertat, segons afegeix la nota.

Segons el president del PP d'Onda, Salvador Aguilella Ramos, “molts veïns han sol·licitat poder signar en la campanya iniciada pels familiars de les víctimes, i ens hem sumat a aqueixa demanda. Primer realitzant una xarrada en la qual s'ha explicat que aquesta no està en contra de la reinserció, com argumenten alguns partits polítics, sinó tot el contrari. D'ací el concepte de revisable ja que no condemna 'sine die'", en transcripció de la nota.

"A més, aquesta figura ja existeix en tots els països de la Unió Europea i Espanya era una anomalia per no tenir-la. Estem parlant de casos molt greus, com a assassinat de xiquets amb traïdoria i no ens podem oblidar que sense seguretat, no existeix llibertat”, conclou Aguilella.

Comentarios:
1
Anónimo
03/05/2018 | 08:58 h
#
Fa un temps van replegar firmes contra l'estatut d'autonomia de Catalunya. Què sabuts son esta gent!
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.