El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 29 de abril de 2024

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament renoven el conveni de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda

02/05/2018 | 21:00 h
Comentarios
0

L’alcalde, Ximo Huguet Lecha, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent Jordà, han firmat el matí d'aquest dimecres un nou conveni de col·laboració pel manteniment de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, creada en juny de 2017 i dirigida pel professor del Departament d’Història, Geografia i Art del centre universitari, Joan Feliu Franch.

Després de la firma, l’alcalde d’Onda s’ha mostrat molt satisfet de “tornar a estrènyer llaços amb la Universitat Jaume I i mantenir el vincle que vam recuperar l'any passat amb la primera institució acadèmica de la província.  A més, amb  la firma conveni aconseguim diversos objectius. D'una banda, fomentem el benestar de tots els veïns d'Onda. D'altra banda, promovem la digitalització i l'entorn de l'Administració. I, finalment, i no per açò menys important,  impulsem el turisme en la nostra població, posant en valor el centre històric i el nostre ampli i divers patrimoni cultural, donant a Onda el reconeixement que mereix”, segons indica una nota de l'Ajuntament.

Per la seua banda, el rector de l’UJI ha mostrat la seua satisfacció per la renovació d’aquest conveni de col·laboració i ha destacat la importància de poder continuar treballant en temes importants per a la vila d’Onda com són la joventut, el patrimoni i el turisme a través de l’Aula, “un espai de difusió del coneixement adreçat a tota la ciutadania”, afegeix la nota.

Durant l’acte han estat acompanyats per Miguel Ángel Moliner Tena, vicerector d’Economia i personal d'administració i serveis (PAS); i el director de l’Aula, Joan Feliu Franch.

L’Aula UJI-Vila d’Onda té com a objectius generals promoure la realització conjunta d’activitats formatives, investigadores, divulgatives i culturals en el municipi de la Plana Baixa. En concret, pretén afavorir la integració de la ciutadania en la vida econòmica, social i cultural. Les activitats previstes per 2018 estan vinculades al tres eixos temàtiques de l’Aula: joventut, turisme i patrimoni.

Per això, durant el mes de maig està prevista la realització d’uns tallers literaris per al perfeccionament de l’escriptura i mecanismes de publicació i difusió, a càrrec de Rafa Cervera. A finals d’aquest mateix mes o en juny, i impulsades per l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis (OMIR) amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Castelló i l’UJI es desenvoluparan unes jornades sobre l’avaluació d’edificis.

En juny està previst també un taller de microvídeo i ús de xarxes socials, a càrrec de Fotolateras i en juliol un curs bàsic de primers auxilis, a càrrec de Pablo Salas (UJI). Coincidint amb el Festival Onda 3 Cultures + 1, a meitat de juliol, l’Aula desenvoluparà una sèrie de tallers amb els artistes contemporanis participants i xarrades per a donar a conèixer les possibilitats de fer una carrera vinculada a les belles arts, a càrrec de Lidón Sancho (UJI).

Per a setembre hi ha previst un taller d’inclusió, amb aprenentatge d'eines comunicatives, com ara el llenguatge de signes, a càrrec d’APESOCAS; i un taller de creativitat i innovació a càrrec de Restauro Taller d’Art. Les activitats es desenvoluparan preferentment a la Sala Colom del Local d’Associacions de La Safona, on es localitza la seu de l’Aula UJI-Vila d’Onda.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.