El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 21 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda sosté que invertirà en 2018 més de 3 milions d’euros en programes d’ocupació

07/03/2018 | 14:44 h
Comentarios
0

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Onda portarà al ple de la setmana que ve per a la seua aprovació una incorporació de romanent a través de la qual pretén destinar 381.000 euros de fons propis a programes d'ocupació.

"Aquests recursos econòmics s'uniran a subvencions d'altres administracions que aconseguirien una inversió d'1,8 milions d'euros i donarien ocupació a 120 persones", segon indica una nota municipal que continua així:

"L'alcalde Ximo Huguet Lecha, ha explicat que “sabem que no és una competència municipal, però estem disposats a fer tot el possible perquè, a Onda, les dades de desocupació vagin disminuint amb el temps. Per això, volem destinar aquesta important xifra econòmica a complementar aquests programes d'ocupació i seguirem amb els plans de formació que duem a terme a Onda i que també són una font de millora de l’empleabilitat de persones aturades”.

Aquesta partida que es vol destinar a ocupar persones en situació de desocupació s'obtindrà, tal com ha indicat Huguet, del romanent de tresoreria. Així, entre els programes de formació per a aturats previsiblement trobem el d’AEDL amb una contractació de 12 mesos; els d’EMPUJU i EMCUJU amb 30 ocupacions d'un any; el Pla d'Ocupació de la Diputació de Castelló per a sis persones durant quatre mesos; el d'Informadors Turístics, de dues persones durant cinc mesos; els d’EMCORD i EMCORP que emprarà a vuit persones durant sis mesos; el conveni amb l'INEM que significa emprar a 20 persones durant un mes; el Taller d'Ocupació T’Avalem amb 14 persones durant 12 mesos; l’Escola Taller Et Formem per a 25 persones durant 12 mesos; i el taller d'Ocupació Onda VII per a 14 persones durant un any.

Així mateix, l'alcalde ha recordat que aquesta inversió se sumaria a la qual ja està reflectida al Pressupost de 2018. L'Ajuntament d'Onda ja inverteix aquest any 1.383.302 euros en tallers d'ocupació que estan donant una nova oportunitat laboral a més de 80 onders. Per tant, quan s'aprovi en la propera sessió plenària aquesta incorporació de romanent, l'Ajuntament invertirà en aquest exercici, amb ajuda d'altres administracions, més de 3 milions d'euros en ocupació", segons acaba la nota municipal.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.