El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 6 de mayo de 2024

L’Ajuntament d’Onda fomenta la inclusió social oferint cursos de castellà per a dones immigrants

20/01/2018 | 13:34 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda, a través de l'àrea de Política Social, ofereix formació d'alfabetització per aprendre castellà a dones immigrants que no poden accedir a cursos normalitzats per tenir dificultats per conciliar la seva vida familiar amb els horaris disponibles.

La tinent d'alcaldia de Política Social, Mari Carmen Aguilella Garcia, ha explicat que aquest recurs respon a la necessitat d'aquestes dones de “aprendre l'idioma per promoure la seva autonomia personal. Amb aquesta acció, des del consistori contribuïm al fet que puguin desenvolupar-se sense dificultats a Onda i així fomentar la seva inserció en la societat”, segons transcriu una nota del'ajuntament, que continua així:

"Aquest curs, inclòs al programa de l'Agència AMICS (Pangea), compta amb mestres que, de forma voluntària, fan classes a dos grups formats per dones immigrants amb fills a càrrec. “En aquestes classes, les dones acudeixen amb els seus fills o filles que no estan escolaritzats per la seva curta edat, de manera que l'Ajuntament els facilita la conciliació familiar”, ha explicat Aguilella, qui ha destacat que “les classes es mantenen durant tot el curs escolar, respectant els períodes no lectius. Es duu a terme a la ludoteca infantil, en col·laboració amb l'àrea de Biblioteca”.

Aquesta formació està inclosa en els projectes que l'actual equip de govern duu a terme durant tot l'any destinats a afavorir la inclusió social. D'aquesta manera, el consistori que lidera l'alcalde Ximo Huguet ofereix un ampli ventall de cursos, de diferents nivells, dirigits als col·lectius més vulnerables de la ciutat, com les persones d'edat avançada, immigrants o onders que es troben aturats. “L'objectiu d'aquestes classes de formació és ajudar a millorar la qualitat de vida dels ciutadans que viuen a Onda, ajudant-los en la seva integració ”, segons acaba transcrivint la nota, ha explicat Aguilella, qui ha valorat positivament la participació del curs i ha convidat a les persones immigrants que viuen a Onda a seguir apuntant-se a futures convocatòries.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.