El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 4 de mayo de 2024

L’onder Salva Belenguer Dolç guanya el premi de novel·la Ciutat de Vila-real amb la seua primera obra

28/11/2017 | 22:45 h
Comentarios
0

L'escriptor d'Onda Salvador Belenguer Dolç, amb L’abraçada necessària, i el palentí Gonzalo Calcedo Juanes, amb Senectus, són els guanyadors del Certamen Literari Ciutat de Vila-real de 2017, que, per primera vegada, inclou dues categories: millor novel·la en valencià i millor novel·la en castellà.

El jurat del certamen s'ha reunit el matí d'aquest dimarts per a valorar els 375 títols presentats en aquesta edició i donar a conéixer el seu veridecte. El premi per a la categoria en valencià està dotat amb 6.000 euros, mentre que el guanyador del guardó en castellà rebrà 2.000 euros. En tots dos casos, el premi inclou la publicació del llibre amb Unaria Ediciones, de Castelló, que dirigeix Amelia Díaz Benlliure.

Salvador Belenguer Dolç va nàixer a Onda però resideix a Formentera, on és professor de llengua catalana, i viu a cavall entre l'illa i Borriol. És llicenciat en Filologia Catalana i en Filologia Espanyola per la Universitat de València i els seus poemaris han guanyat en diverses ocasions els premis de l'Ateneu Cultural i Mercantil d'Onda. També ha sigut reconegut amb l'accèssit dels premis literaris de l'Ajuntament de Tona pel relat Els teus ulls glaucs (2005). L’abraçada necessària, guanyadora del Certamen Literari Ciutat de Vila-real, és la seua primera novel·la.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.