El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

L’Ajuntament d’Onda aconsegueix un nou taller d’ocupació en agricultura ecològica

03/11/2017 | 07:19 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda engegarà un nou taller d'ocupació que donarà formació i ocupació a deu persones que, en l'actualitat, es troben en situació de desocupació. Hauran de ser majors de 25 anys i estar inscrites en els serveis públics d'ocupació (SERVEF). Així ho ha anunciat l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, qui ha assenyalat que el taller començarà a la fi d'aquest any, segons una nota municipal, que continua així:

"Des de l'entrada a l'Ajuntament d'aquest equip de govern, s'estan prioritzant les polítiques de formació i ocupació a través de programes dirigits especialment a aturats. En aquest sentit, Huguet ha assenyalat que “malgrat que l'Administració Local no té la competència directa en matèria d'ocupació, des de l'Ajuntament seguirem fent tot el que estigui a les nostres mans per millorar les oportunitats d'ocupació a Onda i impulsar la formació dels col·lectius amb majors dificultats per accedir al mercat laboral”. Sota aquesta premissa, es va sol·licitar a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball  la subvenció per a aquest projecte, que encaixava amb els perfils professionals que demandava el mercat en aquest moment. “Gràcies al bon treball que s'ha realitzat des de l'Ajuntament, hem aconseguit una subvenció d'uns 200.000 euros que, al costat de la nostra aportació econòmica municipal, destinarem a aquest projecte dirigit a incrementar l'empleabilitat dels onders”. Així mateix, Huguet també ha insistit que “es tracta d'una estratègia de l'equip de govern que, amb aquest tipus d'accions, pretén fomentar l'ocupació en la localitat i al mateix temps diversificar l'economia amb tallers com el d'Agricultura Ecològica”.

El projecte Taller d'Ocupació Onda VI tindrà una durada de 12 mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que estarà dirigida a l'aprenentatge, la qualificació i adquisició d'experiència professional. Des del principi del projecte els participants signaran un contracte per a la formació i l'aprenentatge.

En el projecte participaran deu alumnes que es formaran en les dues especialitats (agricultura ecològica i activitats auxiliars en agricultura). Tots ells seran seleccionats pel SERVEF. De la mateixa manera, gràcies a aquest taller es contractarà a un director, un professor de suport, un docent de l'especialitat i un auxiliar administrativa. Tots els participants estaran contractats a jornada completa a excepció del professor de suport que estarà contractat a mitja jornada. Les classes teòriques s'impartiran a l'antic col·legi Monteblanco  i les pràctiques a un aula externa sota un conveni amb la cooperativa local", finalitza la nota de l'Ajuntament d'Onda.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.