El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

Dimarts 12 de setembre, portes obertes al Centre de Dia municipal d’Onda en el V aniversari

09/09/2017 | 12:55 h
Comentarios
0

El Centre de Dia municipal d'Onda compleix el seu V aniversari i, per aquest motiu, dimarts 12 de setembre, l'Ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes amb la finalitat de celebrar-ho i seguir donant a conèixer quines activitats i serveis presta.

Amb quaranta places d'estada diürna, està destinat a majors de 60 anys o persones de qualsevol edat que requerisquen cures especials, ja siga per malaltia o per postoperatori. 

Per a la seva cura, el Centre de Dia compta amb un equip de professionals especialitzats en cadascuna de les necessitats que els majors poden tenir: metge, infermera, psicòleg, treballadora social, animadors, a més de tot un seguit de persones voluntàries.

Mari Carmen Aguilella Garcia, tinent d'alcaldia de Política Social, ha explicat que “el Centre de Dia realitza un treball exemplar amb els majors d'Onda” i ha assenyalat que “des de l'equip de govern cerquem contínuament aconseguir el benestar dels onders, especialment d'aquells que més ho necessiten. Per açò, ens preocupem que el Centre de Dia oferisca cada dia millors serveis i més innovadors. A més, el centre no solament beneficia als majors, sinó també a les famílies que se senten desbordades a l'hora de compatibilitzar el seu treball amb la cura dels seus familiars”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament.

Aguilella (a la foto de dalt, al costat de la directora del Centre, Piedad Mateu Bellés) ha recordat que el Centre de Dia ofereix la Unitat de Respir Familiar destinada a conciliar l'activitat laboral, personal i familiar dels familiars que assumeixen la cura de les persones majors. Aquest servei a més ajuda en la recuperació i manteniment de l'autonomia personal de les persones majors; fomenta el desenvolupament de les relacions personals i socials; i facilita la permanència de les persones majors en el seu entorn habitual, evitant el seu ingrés en centres.

A més, s'ofereixen serveis de transport adaptat, acolliment, menús personalitzats, higiene personal, atenció a la salut, fisioteràpia, atenció social, servei de podologia, activitats esportives, tallers d'informàtica, o fins i tot proposa teràpies amb aromateràpia.

També disposa del servei Wappa Sènior, una aplicació mòbil que permet que els familiars estiguen informats a través del telèfon de les qüestions relatives a la vida diària i a les cures o incidències que puguen esdevenir a la persona usuària del centre.

Finalment, la tinenet d'alcaldia ha assenyalat que per a l'equip de govern, “el benestar dels nostres majors és una prioritat. Per açò seguirem invertint tots els nostres recursos, tant humans com a econòmics, per a millorar la seva qualitat de vida i ajudar-los en el seu desenvolupament diari a través dels tallers i serveis que ofereix el Centre de Dia”, segons acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.