El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 12 de junio de 2024

Generalitat i Ajuntament d’Onda signen el conveni per a l’àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU)

07/09/2017 | 20:20 h
Comentarios
0

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador Rubert, i l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, han signat el matí d'aquest dijous a València el conveni per a gestionar les actuacions de l'àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) del centre històric, dins del marc del Pla Estatal d'Habitatge 2013-2016, que s'ha prorrogat fins al 31 de desembre de 2017.

La declaració d'ARRU permetrà una inversió total a Onda de 3.411.932 milions d'euros, d'aquesta quantitat el Ministeri de Foment col·laborarà amb 957.366 euros, la Generalitat amb 188.676 euros, l'Ajuntament amb 1.525.472 euros, mentre que els particulars aportaran 740.418 euros. El conveni signat contempla l'aprovació de l'anualitat de 2017 amb una subvenció d'1.127.366 euros, dels quals Foment aporta 957.366 euros i la Generalitat participa amb 170.000 euros.

L'ARRU comprén l'eix format pels carrers del Camí de Castelló, Ceramista Peyró, Sant Isidre, Santa Isabel i Portal de València, a més de Verge del Pilar, Borriana i carreró del Moro, i les places de Sant Cristòfol i la Sinagoga.

La consellera d'Habitatge, María José Salvador, ha destacat que el més important és que “amb aquest conveni s'evidencia l'objectiu del govern valencià d'apostar clarament per la rehabilitació, per actuar en els cascos històrics, per invertir en la ciutat consolidada més que en creixements nous”. “No podem permetre que els centres històrics acaben abandonats, volem recuperar-los i para açò és molt important la col·laboració d'ajuntaments com el d'Onda”, ha indicat, segons transcriu una nota del gabinet de comunicació de la Generalitat, que continua així:

"Com ha recordat Salvador, “la rehabilitació i la regeneració urbana no solament són fonamentals per a recuperar i renovar habitatges en els cascos històrics i els espais urbans de les ciutats, sinó que també són importants per a reactivar l'economia i per a tots els oficis relacionats amb la construcció com a lampistes, electricistes, fusters o pintors”.

Cal recordar que les actuacions d'aquest ARRU comprenen l'edificació de cinc habitatges, amb qualificació energètica mínima tipus "B", al centre històric protegit d'Onda, sense que suposen canvi de titularitat dels immobles afectats. A més s'han programat actuacions dirigides a la rehabilitació de 104 habitatges, s'executaren obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels habitatges.
Per la seua banda, l'alcalde Ximo Huguet ha agraït el treball de la Conselleria pel resultat tan “positiu” que tindrà per a Onda ja que la rehabilitació del Centre Històric suposarà un “al·licient per a moltes empreses i un revulsiu per al turisme amb els efectes positius que comportarà per a dinamitzar l'economia local”, segons acaba transcrivint la nota de la Generalitat.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.