El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 29 de abril de 2024

Obre les portes l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda al Local d’Associacions de La Safona

23/06/2017 | 20:10 h
Comentarios
0

(8 fotos) El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent Jordà, i l'alcalde, Ximo Huguet Lecha, han inaugurat aquest divendres l'aula universitària UJ-Vila d'Onda, primera que es posa en marxa a la província de Castelló, després de signar el corresponent conveni singular que concreta l'acord marc entre la universitat i l'Ajuntament en aquest aspecte.

Huguet ha indicat que és un plaer i un honor col·laborar novament amb l'UJI "per cobrir uns objectius bàsics fonamentals, ja que unes 300 persones d'Onda estudien allà".

Per la seva banda, el rector ha agraït a l'alcalde i tota la corporació municipal totes la facilitats per posar en marxa l'aula, "que promourà activitats per a tota la ciutadania".

Es troba a la primera planta del Local d'Associacions de la Safona i el seu director és el professor onder de l'UJI Joan Feliu Franch. "Ací em reuniré amb col·lectius onders per conèixer les seves inquietuds i necessitats i programar en conseqüència, sent com una mena d’aconseguidor", ha dit Feliu.

Les propostes de sortida són aprofundir en la dinamització turística d'Onda, donar a conèixer als joves que despunten en l'art i la cultura local, potenciar el festival de les 3 Cultures a través de diversos tallers, recuperant l'esperit dels congressos celebrats sobre Ibn al-Abbar, o estendre el programa 'Descobrir la ciència' als centres d'ESO i batxillerat.

"Volem incidir amb un projecte nou i innovador en la forta implicació amb el territori que ja té l'UJI, que és la més implantada d'Espanya en aquest aspecte", ha subratllat Climent.

Les activitats es realitzaran tant a la Sala Colom del Local d'Associacions com a la sala d'actes de la Casa de Cultura o a La Cassola, "o en qualsevol altre espai que s'adapte a les característiques del que es programe", ha aclarit Huguet.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.