El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 29 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda sosté que incrementa les polítiques socials en els 2 últims anys “per a fomentar la igualtat d’oportunitats”

12/06/2017 | 14:46 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha incrementat les ajudes socials, creant-ne de noves i mantenint les que ja hi havia, malgrat la situació econòmica en els dos últims anys i d'haver reduït el deute municipal en un 40%, segon indica una nota del gabinet de comunicació municpal.

La tinent d'alcalde de Política Social, Mari Carmen Aguilella Garcia, ha assegurat que la intenció de l'equip govern és “fer créixer Onda” i per a això “hem de créixer tots junts”, a més, afig que les ajudes “tracten de millorar la situació de tots els onders”, segons trasncriu la nota, que continua així:

"Aquestes ajudes cobreixen necessitats i grups de persones de diversa índole, des dels joves  amb l'objectiu de millorar el dret d'igualtat d'oportunitats, fins als més majors amb el manteniment de les ajudes existents, a més de la creació d'unes noves i l'augment de beneficiaris d'algunes d'elles, com és el cas de les places públiques disponibles en el Centre de Dia. La tinent d'alcalde ha indicat que “som de les ciutats que més ajudes posen a disposició dels seus ciutadans, per exemple, en el moment que el servei de menjar a casa per a la tercera edat, som el el poble de la província de Castelló que més places té, després de Castelló que té set vegades més població que nosaltres”.

Conforme evoluciona la societat, apareixen noves necessitats, per la qual cosa la tònica d'aquests primers anys de legislatura ha sigut cobrir-les en la mesura que siga possible. Per aquest motiu, en l'àmbit econòmic, l'equip de govern ha creat l'Oficina d'Intermediació Hipotecària, a través de la qual s'ha assessorat de forma gratuïta als onders que necessitaven informació sobre la reclamació de les despeses d'hipoteca i les clàusules sòl, assessorament en arrendaments i intermediació i assessorament amb les entitats financeres. Així mateix, s'han donat ajudes per a lluitar contra la pobresa energètica o per a la Renda Garantida.

Per a lluitar contra l'exclusió social, s'han reprès i firmat nous convenis amb Cáritas o Creu Roja i des d'enguany s'ofereix un curs de castellà per a la inclusió per a les persones d'altres nacionalitats. D'altra banda, també s'ha posat en marxa un programa preventiu per a secundària en matèria d'Internet i xarxes socials, bullying, violència de gènere i familiar i conductes addictives. Respecte a aquesta última, es realitzarà una campanya de sensibilització en Fira d’Onda per a la prevenció de drogodependència. “Aquesta política d'ajudes continuarà en els pròxims anys i es tractarà de millorar en funció que la ciutadania necessite en cada moment. Som conscients que l'Ajuntament és l'administració més pròxima als ciutadans i treballarem per estar cada vegada més prop d'ells”, ha conclòs Mari Carmen Aguilella, segons que trascriu la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.