El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 3 de mayo de 2024

III Fòrum Municipalista de Podem Comunitat Valenciana a Onda

17/12/2016 | 21:48 h
Comentarios
0

(19 fotos) Càrrecs electes de formacions municipals afins a PODEM i simpatitzants han copat la sala d'actes de la Casa de la Cultura d'Onda durant la celebració del III Fórum Municipalista de la formació morada. "Agraïm especialment l'assistència dels companys i companyes de les comarques més allunyades malgrat el mal temps", assenyalava el  secretari general de Podem Onda Manu Escrig Azor durant la presentació, en la qual han participat Claudia Varella i Marifé Blanes, també organitzadores.

El III Fórum Municipalista de Podem a la Comunitat Valenciana busca l'empoderament de la ciutadania i vertebrar el rebuig de les polítiques neoliberals que tracten de configurar l'espai local del públic basant-se en relacions de mercat i no mitjançant les prioritats ciutadanes. Per a això han comptat amb les ponències d'Enric Pla, alcalde de Vinaròs, Adrián Martínez, regidor de Joventut, Esport i Administració Electrònica de Cadis, i Salva Mestre, Regidor de Transparència, Comunitat i Participació a Silla.

S’ha d’ocupar l'espai públic des de la base, no podem ser tímids quant a la política local", advertia Enric Pla, que insistia en la necessitat de què PODEM potenciara la representació política municipal. En una línia semblant, Adrián Martínez defenia el treball en les regidories a l'assenyalar que "hem aconseguit que els altres grups polítics parlen del que li interessa i en el llenguatge de la gent". Salva Mestre, per la seua banda, presentava una iniciativa per a denunciar el deute il·legítim que molts ajuntaments estan patint pels excessos pressupostaris de les forces tradicionals.

La jornada ha comptat, a més, amb uns tallers simultanis i rotatius: Espais de Negociació en els Ajuntaments, moderat Alex Micó, regidor a Foios, Estructures de Participació, amb Mario Jordá, regidor a Museros, i Remunicipalització de Servicis, supervisat per Marifé Blanes, assessora del grup parlamentari de Podem i membre del Consell Ciutadà de València.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.