El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 27 de abril de 2024

Carta oberta del coordinador d’EUPV-Onda, Vicent Leonés Folch, a Compromís i Podem

17/05/2016 | 20:44 h
Comentarios
0

"Com tots sabeu, la nova situació electoral ens ha conduït a què diverses persones, organitzacions i projectes polítics, tinguem que abandonar les nostres diferències i posar en comú les moltes semblances que ens uneixen per tal d’apostar per una coalició que tracte de véncer a les forces que es resisteixen a abandonar les polítiques que ens han portat a la situació de drama social en la que ens trobem.
Que no ens quede cap dubte que la convergència electoral en un front d’esquerres, és l’únic camí per a superar la barrera de l’injust sistema electoral espanyol, i així, poder entre totes i tots oposar resistència a un Partit Popular, que aconsegueix gràcies a la lleialtat de vot d’un sector concret de la població, ser el partit més votat a pesar de ser l’exponent més gran de les retallades, la incapacitat política i com no, de la corrupció sistèmica a l’Estat espanyol.
No hem d’oblidar que segons les enquestes, la repetició d’eleccions pot produir un gran percentatge d’abstenció, fenomen que tradicionalment ha beneficiat a la dreta en augmentar percentualment el seu nombre de vots, i així, els seus escons. De manera que combatre l’abstenció electoral ha de ser en aquests moments una tasca en la qual ens hem d'involucrar decididament totes les organitzacions presents en la candidatura “a la valenciana”.
Conscients de què no ens podem limitar a celebrar que la unió de l’esquerra siga ja una realitat, ara ens encaminem a fer una campanya a l’alçada de la situació històrica en la qual ens veurem immersos aquestes setmanes, ja que el resultat del nou procés electoral determinarà, no sols el govern dels pròxims anys, sinó el resultat de la disjuntiva entre canvi real o manteniment de l’estatus quo.
Així doncs, els membres dels partits protagonistes d’aquesta coalició hem d’actuar en conseqüència als acords als quals han arribat les nostres organitzacions i fer visible aquesta unió en l’àmbit local, traduït en una estreta col·laboració en aquesta campanya electoral, en la que tindrem que fer bona la frase de què “una imatge val més que mil paraules”.
Per aquest motiu, anime a militants, simpatitzants i electorat afí de Compromís, Podem i Esquerra Unida, a què participen conjuntament en la propera campanya electoral del 26-J, que serà, sense temor a ser ossat, una fita històrica per la novetat de què per primera vegada en moltes dècades, ha aparegut un bloc d’esquerres potencialment capaç d’alterar el resultat electoral, i així orientar les polítiques cap a posicions més properes per a la majoria social del país.
Confie en el criteri de cascuna de les persones a les quals van dirigides aquestes paraules, i espere animadament una resposta afirmativa que permeta començar a plantejar una campanya austera, però no per això pobre de motivació i d'il·lusió.
Rebeu totes i tots un fraternal abraç".


Vicent Leonés Folch, coordinador d’Esquerra Unida d’Onda

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.